Sadicii de lângă noi: Abia acum, autorităţile brăilene află că ucigaşii copilului din Romanu erau torţionari cu state vechi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Dragomir a schingiuit şi a ucis o viţică, pe motiv că nu a primit bani pentru băutură. Bărbatul arestat, sâmbătă, pentru loviri cauzatoare de moarte are antecedente penale şi comportament deviant. Schingiuirea fiinţelor tinere este una din „ocupaţiile" lui preferate.

Înainte de a-l teroriza şi maltrata pe Stelică Petruş, băiatul de 3 ani şi jumătate, mort în chinuri groaznice în noaptea de Bobotează, Viorel Dragomir „a exersat", schingiuind şi omorând o viţică, pe care a jupuit-o de vie. Asemenea comportament mai au doar hienele, care-şi devorează prada de vie.
„Dragomir are un comportament extrem de agresiv. După o dispută verbală avută cu tatăl său, a schingiuit o viţică de-a acestuia, pe care a jupuit-o de fragmente de piele, în timp ce mai trăia, şi a tăiat câteva bucăţi de carne din ea", a precizat magistrat Fănel Mihalea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunal.

Reclamat de tatăl său

Ioan Dragomir, tatăl agresorului, sesizase Postul de Poliţie Romanu pe 9 decembrie 2009, după ce fiul său, beat fiind, schingiuise şi omorâse o viţică.
Cei doi, tată şi fiu, cumpăraseră porumb de la un sătean şi consumaseră băuturi alcoolice. Acasă, Viorel a devenit, brusc, violent.


„I-a mai cerut bani bunicii, Stana Dragomir. Supărat de refuzul bunicii, Viorel Dragomir a mers în grajdul unde era viţica şi, încercând să o dezlege, şi-a prins mâna între lanţ şi iesle, fapt care i-a sporit enervarea", precizează Mihaela Marinescu, procuror.


Din acel moment, soarta bietei fiinţe a fost ca şi pecetluită. După ce a lovit-o cu furca, bruta cu chip de om a pus mâna pe un cuţit, cu care a lovit-o pe viţică în ceafă. A legat-o apoi de iesle, a scos cuţitul care-i rămăsese înfipt în ceafă şi a continuat s-o lovească. Anchetatorii spun că nu murise de-a binelea animalul, când chefliul i-a tăiat burta şi a început să-l jupoaie de piele, apoi a tăiat două bucăţi de carne pe care le-a aruncat într-o oală şi le-a fiert, ca să le mănânce.

După sesizarea poliţiei, Dragomir a fost anchetat pentru „maltratare şi schingiuire", respectiv „cruzime asupra animalelor", în baza Legii nr. 9/2008 privind protecţia animalelor. În 2010, tatăl agresorului şi-a retras acuzaţiile, astfel că Parchetul a dispus SUP (scoaterea de sub urmărire penală) pe motiv că cei doi - păgubaş şi învinuit - sunt rude apropiate.
Viorel Dragomir a primit o amendă de 300 de lei, fiind obligat şi la plata a 100 de lei cheltuieli judiciare.

După nouă luni de la incident, la sfârşitul lunii septembrie, Dragomir şi-a vărsat ura asupra lui Petruş, copilul de doar trei anişori al concubinei.
Împreună cu mama bietului copil, Mirela Smadu, care numai mamă nu e, individul din Romanu a torturat, schinguit şi ucis, de această dată, un „pui de om", nu o viţică. Până şi cei mai versaţi anchetatori au fost cutremuraţi de cruzimea cu care a fost tratat băieţelul. Înfometat, silit să doarmă în şezut, pe oliţă, aruncat gol în zăpadă, bătut zilnic numai în cap şi ars cu un cui încins, Petruş s-a stins în chinuri, după ore de agonie, în sfânta noapte a Botezului Domnului.

„N-am mai văzut aşa ceva!"

„Este un comportament deviant. Ne dăm seama despre asta, dar abia când astfel de indivizi sunt descoperiţi. Câţi vor fi ca ei?! Acesta nu este decât vârful icebergului. N-am mai întâlnit un caz de asemenea cruzime", ne-a precizat psihologul Poliţiei, criminalistul Marian Taifas.


Spuneau, deunăzi, câţiva magistraţi brăileni că n-au mai văzut atâta răutate pornită asupra unui copil fără apărare. Brăilenii au fost şi ei indignaţi şi mişcaţi până la lacrimi. Nu puţini au fost aceia care au afirmat că nu există instanţă pe lumea asta care să-i pedepsească îndeajuns pe cei doi agresori, pentru faptele lor.


„Băieţelul de trei anişori a scăpat, săracul, de suferinţă", afirma, ieri, o doamnă, pe holul tribunalului, după ce citise despre tragedie.


Ar fi, însă, mare păcat ca moartea „puiului de om" să fi fost zadarnică. Poate că, în al 12-lea ceas, să fie cineva care să audă strigătele sfâşietoare ale copiilor brăileni maltrataţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite