SUCCES: Copilul de aur al Brăilei, cel mai tânăr vicecampion la sportul minţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Valentin Mocanu, as în sportul minţii, supranumit şi „Copilul de aur al Brăilei", înregistrează un nou succes. Victor iubeşte şahul şi îşi doreşte să câştige cu orice preţ - suferă când pierde o partidă. Studiază şahul din cărţi, aprofundează teoria deschiderilor.

Nu-i place să piardă. A demonstrat-o din nou, zilele acestea, când a devenit cel mai tânăr vicecampion în sportul minţii. Victor Valentin Mocanu este, alături de alţi copii talentaţi, mândria CS „Orizont 64" Brăila.

Este îndrumat de Ionel Balcan şi-l are drept model pe jucătorul de şah Florin Gheorghiu, cel mai bun jucător de şah român.

image

Victor s-a apucat de şah în urmă cu trei ani, iar primul concurs la care a participat - „Trofeul Micuţului Gânditor" - i-a adus un binemeritat loc II. El a obţinut, de asemenea, locul I la Trofeul „Regelui Hazliu", desfăşurat în noiembrie 2010, la Brăila.

Nu în ultimul rând, tânărul şahist a obţinut pentru a doua oară locul II şi titlul de vicecampion judeţean la Campionatul Judeţean de Şah Seniori.

Şahiştii brăileni adună succese după succese. 70 de seniori şi 22 de copii s-au înfruntat în Campionatul Judeţean de Şah, desfăşurat timp de trei zile la Şcoala „A.S. Puşkin" din Brăila. „Pepiniera de campioni" a Brăilei, Clubul Sportiv „Orizont 64", a dat cei mai mulţi câştigători.

"În turneul copiilor până în 8 ani, Dragoş Fromea, de la CS "Orizont 64", a ocupat locul I, Bogdan Stoian, locul II, iar Mircea Rareş, locul III. Cu toţii activează la clubul nostru. Cel mai tânăr participant, Ionuţ Asiminei, de 5 ani şi jumătate, este tot la "Orizont 64" şi a obţinut 4 puncte din 7 posibile. La fete, clasamentul este următorul: Andreea Cozmin, locul I, Valentina Băcanu, locul II, şi Andreea Adam, locul III", a precizat Ionel Balcan, instructor de şah, sufletul acestei competiţii, cel care pregăteşte "pepiniera de campioni" de la CS "Orizont 64".

image

Cei mai buni dintre cei buni

În turneul principal, Daniel Marţian, fost elev al lui Ionel Balcan, actualmente legitimat la "Şah Club Galaţi", cotat ca favoritul numărul unu, a devenit, pentru a treia oară consecutiv, campionul Brăilei la seniori, cu un rezultat de 7 puncte din 7 posibile.

Locul II şi titlul de vicecampion al Brăilei a fost adjudecat de către Victor Mocanu, instruit de către Ionel Balcan, iar locul III i-a revenit lui Gheorghe Bâtcă. Victor devine, astfel, pentru a doua oară consecutiv, cel mai tânăr vicecampion al Brăilei din istoria Campionatelor judeţene de şah seniori.

Locurile I pe podium, la diverse categorii de juniori, au fost ocupate de Lucian Bratu, Adina Chiriţă, Florin Rolea, Iulia Bogdan, Gabriel Voicu, Ioana Ichim şi Alexandru Negru.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite