ŞOC: A mai murit un cal de la Letea. Este vorba despre un mânz hrănit cu biberonul de voluntari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caii de la Urleasca - Brăila sunt tot mai puţini şi mai slăbiţi, în ciuda eforturilor voluntarilor Vier Photen de a-i salva. Astăzi a mai murit unul dintre ei. Un mânz. Unul dintre cei patru abia salvaţi după ce a fost hrănit cu biberonul.

"Chiar nu ne explicăm ce s-a întâmplat. Era bine şi, deodată, gata! Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, ne-am gândit că a şi supt de la o iapă suspectă de anemie infecţioasă. Avem nevoie de ajutor. Mai trebuie un ţarc acolo fiindcă e cam soare, mai trebuie mâncare, lapte pentru ceilalţi trei mânji rămaşi. Acum mai sunt 45 de cai, din câte ştiu", ne.-a declarat Alexandru Dendrinos, voluntar.

Reamintim că, iniţial, au fost 54 de cai. O iapă a fost găsită moartă în camion. O alta a fost eutanasiată. Un cal avea ochii scoşi, iar un altul avea picioarele retezate. Încet, încet, se mai duce câte un cal.

"Astăzi am reuşit să ridicăm pe picioare o iapă, dar nu ştim pentru câtă vreme. Deja veniseră s-o eutanasieze, noi încercam să o ridicăm pentru a treia oară şi am reuşit. I-am dat apă, mâncare, s-a plimbat, dar nu ştim cât va mai rezista", a adăugat Dendrinos.

Reamintim că ieri Vier Photen a preluat caii şi s-a angajat să-i elibereze în Letea pe aceia sănătoşi. Tot ieri s-au recoltat probe de sânge pentru efectuarea analizelor. Abia după cinci zile de acum încolo se va vedea care dintre ei mai scapă. Anemia infecţioasă este o boală contagioasă, cumplită. Perioada de incubaţie a acesteia este de opt zile.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite