SFATUL SĂPTĂMÂNII: Dotaţi-vă maşinile cu cauciucuri de iarnă, altfel riscaţi amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii service-urilor auto au mult de lucru în această perioadă
Angajaţii service-urilor auto au mult de lucru în această perioadă

La 1 noiembrie va intra în vigoare OUG 5/2011 potrivit căreia dotarea maşinilor cu anvelope de iarnă este obligatorie. Şoferii care nu se conformează riscă amenzi usturătoare, între 2.500 şi 4.000 de lei.

În funcţie de sezonul pentru care au fost concepute, producătorii împart cauciucurile în trei categorii: cauciucuri de iarnă, all seasons şi de vară. Autoritatea Rutieră Română şi Poliţia Rutieră atrag atenţia că anvelopele all seasons nu sunt neapărat cauciucuri de iarnă. Acestea din urmă sunt realizate dintr-un material mai moale decât cel de vară şi au un profil ce ajută la păstrarea controlului chiar şi la temperaturi negative.

Potrivit legislaţiei europene anvelopele de iarnă sunt inscripţionate cu simbolurile „M+S", "MS", "M.S", "M&S". Cauciucurile all seasons, dar pe care nu se găsesc literele M şi S, nu sunt considerate cauciucuri de iarnă.


Preţurile anvelopelor de iarnă variază în funcţie de mărime şi firma producătoare. La Praktiker şoferii găsesc anvelope la preţuri între 140 şi 240 de lei. La Carrefour găsiţi cauciucuri Pirelli la preţul de 319 lei. La Metro găsiţi anvelope marca Pirelli, Debica şi Marangoni la preţuri între 159 şi 289 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite