S-au deschis Cursurile de Măiestrie Artistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la Teatrul Maria Filotti, a avut loc inaugurarea ediţiei de anul acesta a Cursurilor de Măiestrie Artistică, „Master Classes".

La eveniment au fost prezenţi soprana Mariana Nicolesco, o mare parte din participanţii la Cursurile de Măiestrie Artistică şi reprezentanţi ai autorităţilor locale: primarul Aurel Simionescu, viceprimarul Doiniţa Ciocan, subprefectul Veronica Macri, directorul Direcţiei pentru Cultură, Ana Hărăpescu şi preşedintele Fundaţiei Hariclea Darclee, Veronica Dobrin.

Cursurile de Măiestrie Artistică Master Classes se desfăşoară în intervalul 1 - 6 august la teatrul Maria Filotti. Vineri, 5 august la orele 18.00, va avea loc conferinţa medicului foniatru, doctor în muzicologie Stephan Poen, care va fi urmată de un recital al tinerilor artişti, iar sâmbătă, în ultima zi, va avea locconcertul Master Class.

Participanţi din opt ţări

Tinere voci din România, Republica Moldova, Spania, Armenia, Statele Unite, Ucraina, Rusia şi China, soprane şi mezzosoprane, tenori, baritoni şi başi, îşi vor concentra forţele în aceste zile în încercarea de a se autodepăşi, pentru a găsi drumul spre noi orizonturi interpretative.


„Este un prilej de supremă bucurie acela de a ne reîntâlni aici: tineri artişti în căutarea căilor misterioase ale perfecţiunii în artă, ale perfecţiunii prin artă, o artistă ca mine venită să le transmită din îndelunga sa experienţă pe marile scene ale lumii, şi publicul minunat care ne încurajează clipă de clipă, trăind împreună cu noi miracolele de frumuseţe pe care le exprimă vocea umană", a declarat soprana Mariana Nicolesco, prezentă la inaugurarea Cursurilor de Măiestrie Artistică, Master Classes ediţia 2011.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite