FOTO: S-a inaugurat Ambulatoriul de la Spitalul TBC. Investiţia se ridică la un milion de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 11.00 a avut loc inaugurarea Ambulatoriului de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Este cel de-al treilea Ambulatoriu care se inaugurează la Brăila după cel de la Spitalul Judeţean şi cel de la Maternitate.

Proiectul a fost finanţat prin fonduri europene pe Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Investiţia are o valoare totală de 3.046.769 lei din care 2.088.215 lei, fonduri nerambursabile.


Lucrările au constat în dezafectarea echipamentului existent uzat, instalarea echipamentelor ce au necesitat montaj, lucrări de construcţii specifice pentru radioprotecţie şi lucrări de instalaţii specifice pentru noile echipamente, instalarea şi montajul aparatului de diagnostic cu Raze X.

image


În timp, implementarea proiectului ar trebui să ducă la reducerea numărului cazurilor de îmbolnăviri din cauza afecţiunilor pneumoftiziologice prin dezvoltarea serviciilor de medicină preventivă şi depistarea timpurie a maladiilor (cu 2% până în anul 2013), reducerea mortalităţii datorită creşterii calităţii şi diversificării serviciilor de specialitate asigurate în ambulatoriu (până la limita de 30% în anul 2013), dar şi la reducerea costurilor de spitalizare datorită creşterii ponderii intervenţiilor în cadrul ambulatoriului.

image


„Până acum avem 15 milioane de euro pe Sănătate în Brăila pentru cele trei ambulatorii. Efectiv sănătatea brăileană deţine acum cinci CT (computer tomograf) de performanţă la care se adaugă şi cel de la Centrul de Glaucom", a declarat Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila. El a mai vorbit despre situaţia încă incertă a imobilului, precizând că rezolvarea acesteia este prioritară pentru CJ.


Investiţiile în spitalul TBC nu se opresc aici după cum a informat şi Ştefan Sînpetru, managerul unităţii. „Vom mai achiziţiona o linie automată pentru componenta de tuberculoză, ceea ce va duce şi la o spitalizare rapidă dar şi la economii în ceea ce priveşte cheltuiala", a declarat acesta.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite