Ruşine: brăilenii stau în baza unor copii să le strângă gunoiul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii ne-au dat iarăşi un exemplu de bun simţ. 30 de voluntari de la "MaiMultVerde" au strâns 60 de saci cu gunoaie din Pădurea Lacu Sărat. Mesajul: "Un grătar bun este un grătar curat".

În timp ce copiii adunau mizeria lăsată de brăileni, zeci de familii se distrau în zonă, aprindeau focul pentru mici, goleau peturile de bere şi băteau mingea, fără jenă.

Pentru picnicari


"Proiectul numit "Grătar curat 2010" este unul de responsabilizare a picnicarilor. Este cunoscut faptul că în urma activităţilor de picnic rămân cantităţi impresionante de gunoi, iar eforturile autorităţilor şi ale organizaţiilor de mediu nu sunt suficiente pentru a păstra aceste zone de petrecere a timpului liber curate", ne-a comunicat Anamaria Bogdan, manager comunicare "MaiMultVerde".


Până acum, în cadrul proiectului au mai avut loc acţiuni în Argeş, Bucureşti, Cluj, Râmnicu Vâlcea, Hunedoara şi Constanţa. În cadrul acestor acţiuni s-au adunat 16 tone de gunoaie.


În cazul Brăilei, reamintim că autorităţile au permis accesul publicului în Pădurea Lacu Sărat la 1 mai, dar cu o condiţie: "Să se păstreze curăţenia, altfel nu mai permitem accesul!", declara, atunci, primarul Aurel Simionescu. Cu toate acestea, brăilenii au continuat să-şi facă de cap, iar accesul în pădure nu a fost restricţionat.


Reţeta unui grătar curat este simplă: achiziţionarea unor ingrediente, pe cat posibil, locale, nu doar carne, ci si legume, veselă şi tacâmuri de carton sau lemn şi saci menajeri pentru resturi şi, la final, o vizită la containerele pentru colectarea selectiva a deseurilor", a declarat Doru Mitrana, director executiv "MaiMultVerde".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite