Revoluționarii brăileni au început protestul și greva foamei! Ei nu vor renunța până când nu vor schimba planurile guvernanților

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Noghia, revoluționar, spune că protestul de ieri este pentru drepturilor tuturor românilor
Victor Noghia, revoluționar, spune că protestul de ieri este pentru drepturilor tuturor românilor

Zece revoluționari au recurs la o formă de protest extremă, greva foamei, pentru a-și exprima dezacordul față de Legea 410/2011.

Revoluționarii protestează prin această formă și pentru că în anul 2012 nu se acordă ajutoarele sau, după caz indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu sau la trecerea în rezervă a cadrelor militare, pentru că în anul 2012 nu se aplică valoarea de referință și coeficienții de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuți în anexele la Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


Membrii Asociației Revoluționarilor Anticomuniști din Decembrie 1989 (ARAD) Brăila au venit cu banderole tricolore și pancarte pe platoul din fața Casei Tineretului vizavi de Palatul Administrativ pentru a-și exprima dezacordul față de măsurile anunțate de Guvern și pentru a anunța că intră în greva foamei pe termen nelimitat până când nu se va renunța la prevederile Legii 410/2011.


Victor Noghia (Vidoc) are 57 de ani și a participat la Revoluție. El ne-a povestit că la protestul de ieri au luat parte aceiași oameni care au manifestat în anul 1997 pentru acordarea titlului de "oraș martir" Brăilei și că scopul lor este apărarea drepturilor tuturor românilor.


Protest pentru drepturile tuturor cetățenilor


"La această grevă iau parte aceiași oameni care au participat în 1997 pentru susținerea și câștigarea titlului Brăilei de oraș martir. Noi nu protestăm pentru interesele noastre, ci pentru niște drepturi câștigate, pentru toți cetățenii, în special bugetari, profesori, polițiști și alte categorii. Ei sunt profitorii pe spinarea noastră a revoluționarilor, dacă nu era Revoluția, ei nu erau acum unde sunt", ne-a spus Victor.

Victor Noghia (mijloc), alături de doi colegi revoluționari


Tot de la el am aflat despre o stranie coincidență, după cum însuși a catalogat-o. "În anul 1959, pe 19 noiembrie, comuniștii au dat decretul 410, care elimina 80% din laici (călugări, preoți). Acum Legea 410/2011 prin prevederile ei, elimină 80% din populație", este de părere Victor Noghia.


Revoluționarii brăileni speră să câștige de partea lor și alte categorii sociale și îi cheamă la protest pe toți locuitorii județului. "Chemăm să se alăture protestului nostru profesorii, studenții, elevii, medicii, pensionarii, cadrele militare în rezervă și toți cetățenii nemulțumiți din județ pentru a protesta împotriva măsurilor abuzive ale guvernării actuale", spun revoluționarii.

IMNUL REVOLUȚIEI


de Victor Noghia (Vidoc)


De ce ești trist, erou al națiunii?
Și mergi tăcut, ferindu-te de lume,
Pe zi ce trece, chipul tău îmi spune
Că în deznădejde ești văzut de unii.
Tu n-ai dorit decât un trai mai bun
Pentru românul necăjit de veacuri,
Sătul de surogate, cruci și tancuri
Să fie mândru pe-un pământ străbun
Dac-ai avut curaj să ieși în stradă,
Să ceri mâncare și lumină țării,
Tu ai visat în clipa bunăstării.
Deschis-ai ochii orbului să vadă
Tot ce a urmat, tu știi la fel ca mine.
Le-ai oferit cu încredere puterea
Să facă alții în locul tău trierea
În legi să te acuze și pe tine.
Șomer, pribeag, în mijlocul furtunii
Neînțeles de nimeni până astăzi,
Considerat un vagabond al străzii.
De ce ești trist, erou al națiunii?

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite