Revoluționarii anticomuniști din Brăila intră în greva foamei. Vezi aici care sunt motivele protestului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revoluționarii vor protesta în fața Casei Tineretului
Revoluționarii vor protesta în fața Casei Tineretului

În semn de solidaritate cu camarazii lor din țară, 10 revoluţionari din Brăila vor intra în greva foamei şi anunță că nu au de gând să se oprească până când nu se va renunta la prevederile Legii 410/2011 care stabileşte măsurile pentru aşa zisa reducere a bugetului de anul viitor.

Revoluţionarii din Brăila şi din țară protestează prin această formă extremă şi pentru că în anul 2012, nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă a cadrelor militare, pentru că în anul 2012 nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Revoluţionarii se vor afla în greva foamei şi pentru a protesta împotriva faptului că se prevede ca în anul 2012 să fie disponibilizate alte 120.000 de persoane.
Revoluţionarii brăileni îi cheamă la protest pe toţi locuitorii judeţului Brăila, începând de astăzi, pe platoul din faţa Casei Tineretului, vis-a-vis de Prefectura Brăila.


”Chemăm să se alăture protestului nostru , sub forma extremă sau prin pichetări ale sediilor de partide şi a Prefecturii, profesorii, studenţii, elevii, medicii, pensionarii,cadrele militare în rezervă şi toţi cetăţenii nemulţumiţi din judeţ, pentru a protesta împotriva măsurilor abuzive a guvernarii actuale.


În decembrie 1989, noi revoluţionarii am luptat împotriva dictaturii, săraciei, şi genocidului social. Astăzi, la 22 de ani de atunci, constatăm cu stupoare că ceea ce se întâmplă în România nu este altceva decât sărăcie şi genocid, care trebuie stopate pentru totdeauna.


Reamintim întregii clasei politice că democraţia, care le-a permis să acceadă în funcţiile pe care le-au ocupat şi le ocupă vremelnic, s-a născut din curajul şi din sângele pe care mii de români, care au luptat cu mâinile goale în Decembrie, ‘89, nu au pregetat să-l dea jertfă în lupta împotriva terorii comuniste.


Cât timp mai suntem vii, vom lupta! Nu ne vom opri şi nu vom permite nimănui să ne terfelească şi să ne umilească, aruncând în derizoriu crezul pentru care ne-am bătut , pe viaţă şi pe moarte, în Decembrie '89, pentru LIBERTATE şi DEMOCRAŢIE.


Le-am cucerit pentru o clipă şi o să le recucerim pentru eternitate. Chiar dacă, din mii vom mai rămâne doar sute, doar zeci, doar unul.
De aceea , hotărarea noastră , la 22 de ani de la crimele din Decembrie 1989, este şi va rămane aceeaşi: "ORI NOI, ORI EI! Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu!"
, se arată într-un comunicat de presă remis de Asociația Revoluționarilor Anticomuniști din Decembrie 1989 Brăila și semnat de președintele Asociației, Petre Petrică.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite