Revista presei locale – Marii evazionişti sunt samsarii de cereale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Ziarele de astăzi scriu despre evaziuni fiscale de milioane de lei făcute de samsarii de cereale, dar şi despre pericolul adus de apele fluviului care ameninţă să inunde Faleza.

Cotidianul „Obiectiv-Vocea Brăilei" scrie astăzi despre activitatea desfăşurată de către comisarii Gărzii Financiare anul trecut. Cele mai grase cazuri de evaziune depistate anul trecut de comisarii Gărzii Financiare totalizează un prejudiciu de aproape 15 milioane lei.

Este vorba despre patru firme ale unor samsari de cereale, care au vrut să tragă o ţeapă statului de peste 7,5 milioane lei şi alte două cu obiect de activitate în domeniul produselor petroliere, cu un prejudiciu de 7,35 milioane.

Asociaţii firmelor din domeniul agricol sunt rude de gradul I fiind vorba despre sume foarte mari, toate aceste dosare sunt acum cercetate de DNA, scriu jurnaliştii de la „Obiectiv-Vocea Brăilei".

Tot aici puteţi citi despre Adriana Sitaru, o poetă dispărută în mod misterios de acasă în urmă cu 11 ani, care a avut parte, în lipsă, de o lansare de carte. Astfel a ieşit la lumină lumea ciudată din poeziile sale, a căror selecţie a fost realizată de poeta Luminiţa Dascălu din manuscrisele puse la dispoziţie de mama Adrianei, amănunte în „Obiectiv-Vocea Brăilei".

Jurnaliştii de la cotidianul „Arcaşu" scriu despre codul portocaliu de inundaţii al Dunării care expiră luni, 15 martie. În zona municipiului şi a judeţului Brăila, apa continuă să crească, iar autorităţile locale sunt în alertă.

Dunărea îşi face de cap ca şi în anul 2006, când a inundat faleza brăileană dar şi unele gospodării în judeţ. Apele vin învolburate tot mai mult, debitele cresc pe zi ce trece, aducând panică în rândul brăilenilor. În unele locuri, dar şi la faleza Dunării, apa a crescut chiar şi cu trei metri ameninţând vertiginos.

Ieri, 10 martie, la ora 10.00, cota maximă înregistrată la Brăila era de 614 metri în creştere cu 5 centimetri, riscând să inunde faleza. Specialiştii spun că în această perioadă debitul este foarte mare, dublându-se, unde normal ar fi trebuit să aibe 6.000 de metri pe secundă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite