Revista presei locale – Ghiţă Buricea a primit cinci ani şi două luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Cotidianele locale de astăzi vorbesc de demiterile din cadrul deconcentratelor, dar şi de arestarea interlopilor brăileni. 

„Obiectiv-Vocea Brăilei" spune că în weekend a plouat cu demiteri la instituţiile descentralizate ale Ministerului de Finanţe şi cel al Muncii, directorii coordonatori şi adjuncţii acestora fiind puşi pe liber. Cu toate acestea la Brăila până acum nu a fost demis nimeni.

Şeful democrat-liberalilor brăileni e de părere că este doar o tactică de atac a opoziţiei, principalul vinovat pentru problema acestora fiind Parlamentul. "Nu ştiu în ce măsură este haos în deconcentratele locale", a declarat Giana Pătraşcu, preşedintele PDL Brăila pentru cotidianul „Obiectiv-Vocea Brăilei".

"Am cunoştinţă de situaţia colegilor de la celelalte ministere unde s-au trimis începând de vinerea trecută ordine de demitere. În ceea ce priveşte deconcentratele Ministerului Agriculturii, vă pot spune că, până la acest moment, la Brăila, nu s-au primit astfel de decizii. De altfel, nici ceilalţi omologi din ţară nu au primit astfel de ordine", a declarat Traian Cişmaş, directorul coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Brăila.

Întrebat dacă va participa la un viitor concurs pentru postul de conducere al instituţiei, el a explicat că nu a luat încă o decizie spun jurnaliştii de la „Obiectiv-Vocea Brăilei".

Ghiţă Buricea a primit cinci ani şi două luni de puşcărie în scandalul de la Tribunal titrează „Obiectiv-Vocea Brăilei".

După un proces care a durat mai bine de 3 ani, magistraţii de la Judecătoria Brăila au dat sentinţa în cazul interlopilor din grupările "Caţali" şi "Buricea" care s-au încăierat în Palatul de Justiţie pe 15 decembrie 2006.

Astfel, Ghiţă Buricea, lider al grupării din Radu Negru, a primit 5 ani şi 2 luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii publice.

Ceilalţi 10 indivizi implicaţi în scandalul de la Tribunal au primit pedepse între 3 ani şi 11 ani de închisoare, cea mai mică fiind cea primită de Vasile Tincu, zis "Şaolin" - 3 ani cu suspendare sub supraveghere, iar cea mai grea fiind cea primită de Costel Gheorghe, zis "Buric" - o pedeapsă rezultantă de 11 ani de puşcărie.

13 directori îşi pierd posturile în anul şcolar viitor

După ce la Inspectoratul Şcolar s-a discutat planul de şcolarizare pentru anul şcolar viitor, 2010 - 2011, s-a ajuns la concluzia că cinci şcoli din mediul rural nu-şi mai justifică existenţa şi au fost desfiinţate, elevii de aici urmând să înveţe la şcolile mai mari din apropiere.

S-au desfiinţat şcolile din localităţile: Măru Roşu, Corbeni, Florica, Gurguieţi şi Căldăruşa, elevii urmând să înveţe la: Lacu Rezi, Racoviţa, Colţea, Sihleanu şi respectiv Urleasca.

Au intervenit schimbări şi la Bărăganu, unde din două şcoli cu personalitate juridică a mai rămas doar una, Şcoala nr. 2 Bărăganu, iar şcoala din Măgureni se va comasa administrativ cu cea de la Măraşu.

De asemenea, la Batogu se va desfiinţa nivelul gimnazial, şcoala va rămâne cu nivel primar, dar va fi comasată la nivel administrativ cu şcoala din Cireşu - amănunte în "Obiectiv-Vocea Brăilei".

Cotidianul „Arcaşu" abordează şi el problema profesorilor.

Discuţiile asupra restructurării personalului din învăţământ au iscat o sumedenie de controverse. De la cei 15.000 de profesori preconizaţi a fi concediaţi la nivelul întregii ţări, s-a ajuns la o cifră sigură de 12.000 de profesori.

Cert este că programul de restructurări continuă, dar, pentru Brăila, există o veste bună: niciun profesor nu va mai fi dat afară!

Anunţul a fost făcut ieri de către inspectorul şcolar general, Viorel Botea, care a ţinut să le mulţumească tuturor persoanelor cu care a colaborat pentru ca acest lucru să fie posibil, în speţă, directorii de şcoli, primarii, dar şi alţi factori implicaţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite