Revista presei locale:În Brăila, în ultimii ani ar fi trebuit să apară cel puţin trei ansambluri rezidenţiale private

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Un mall ultramodern în Barieră, un hotel de 5 stele pe malul Dunării şi încă un ansamblu rezidenţial, de dimensiuni uriaşe, pe locul fostei cazarme de la "Caporalul Muşat".

Deşi anunţate cu surle şi trâmbiţe în ultimii ani, proiectele imobiliare de mare anvergură care ar fi trebuit să se deruleze în municipiul Brăila, menite să "schimbe faţa oraşului", aşa cum se anunţa la momentul respectiv, nu numai că bat pasul pe loc, ci în unele cazuri s-au dovedit un fiasco total.
Este cazul proiectului de transformare a cazarmei dezafectate de la "Caporalul Muşat" într-un complex imobiliar, al proiectului care ar fi trebuit derulat de italienii de la "Fincogero" pe Faleză - sub forma unui complex hotelier de 5 stele sau al complexului comercial şi rezidenţial din Barieră, care ar fi trebuit construit de o firmă israeliano-română, mai multe amănunte despre acest subiect găsiţi în cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Bătrână tâlhărită în propria casă

Un bătrână de 86 de ani, din comuna Bărăganu, a fost agresată în propria casă de un tânăr care a încercat să îi fure banii de pensie. Femeia a strigat după ajutor şi astfel a reuşit să îl sperie pe tâlhar, care s-a făcut nevăzut, fără a lua vreun ban, amănunte în ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Conducerea Vămii Brăila încearcă să depisteze corupţii din subordine

Urmare a numărului mare de sesizări primite din partea agenţilor economici, conducerea Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Brăila a stabilit câteva măsuri menite să înlăture suspiciunile de corupţie formulate la adresa instituţiei. Astfel, printr-un comunicat de presă semnat de directorul coordonator Sorin Bogdan Popescu şi directorul coordonator adjunct Adriana Drăgan li se aduc la cunoştinţă firmelor controlate câteva din obligaţiile pe care le au lucrătorii vamali, mai multe detalii în "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Fizica pe înţelesul tuturor la Concursul "Nucleu"

La ediţia a V-a a Concursului "Nucleu", desfăşurată la Grupul Şcolar "Panait Istrati", au participat în week-end 72 de elevi de liceu, din clasele a IX-a - a XI-a, din opt grupuri şcolare din municipiu şi din oraşul Ianca. Competiţia a fost iniţiată de un grup de profesori de fizică pentru a antrena cât mai mulţi copii în concursurile de fizică. "Majoritatea elevilor nu au la dispoziţie decât faza locală sau judeţeană a olimpiadei de fizică, unde subiectele sunt dificile, rezultatele majorităţii sunt slăbuţe, iar acest lucru nu-i încurajează. Aşa a apărut ideea acestui concurs de fizică, unde să aibă posibilitatea să se remarce şi alţi elevi, nu numai cei de la colegii. Ulterior, dacă descoperă frumuseţea fizicii, ei se pot înscrie pentru această diciplină la bacalaureat sau îşi pot alege o facultate unde să studieze această disciplină", a explicat inspectorul de specialitate Aurelia Stroe. Informaţii suplimentare în "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Consumatorii au o zi cu drepturi

Ziua de 15 martie reprezintă momentul istoric al naşterii mişcării mondiale privind protecţia consumatorului. Astăzi, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Brăila, de la ora 10.00, va avea loc o conferinţă de presă organizată de conducerea instituţiei. Cu acest prilej, vor fi discutate noutăţile în acest domeniu, activitatea pe plan local a inspectorilor pe anul 2010 şi, de asemenea, va fi sărbătorită, Ziua Mondială a Protecţiei Consumatorilor. În judeţul Brăila, ca de altfel în toată ţara, a fost înfiinţată o instituţie care să apere interesele consumatorilor în anul 1992, la scurt timp după ce a fost adoptat cadrul legal de bază în acest domeniu, prin Ordonanţa 21, scrie în ediţia online a ziarului "Arcaşu".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite