Restructurare:Biblioteca publică taie patru posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O altă instituţie brăileană, care joacă un rol important în organizarea evenimentelor culturale este nevoită să renunţe la angajaţi. Este vorba despre Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati".

În urma programului de restructurare, patru posturi au fost desfiinţate: director adjunct de specialitate, bibliotecar, tehnoredactor şi garderobier, iar la alte şapte vacante s-a renunţat.

Criza economică loveşte nemilos şi în oamenii care caută pentru noi, cărţi în bibliotecă şi care ne potolesc setea de cunoaştere.

Structura organizatorică a bibliotecii publice pentru acest an, aprobată deja de Consiliul Judeţeană Brăila, prezintă o reducere a numărului de posturi, de la 80 la 69 de posturi, din care nouă posturi de conducere şi 60 de posturi de execuţie.

„În 2009, Biblioteca Judeţeană «Panait Istrati» şi-a desfăşurat activitatea potrivit unui număr de 80 de posturi. Pentru anul în curs, membrii Consiliului Administrativ şi-au propus să renunţe la şapte posturi vacante şi să desfiinţeze alte patru", a punctat directorul bibliotecii publice, Dragoş Neagu.

Un bibliotecar la 5.000 - 7.000 de brăileni

În conformitate cu Legea bibliotecilor, un post de bibliotecar revine la 5.000 - 7.000 de locuitori ai judeţului. În consecinţă, raportat la populaţia judeţului, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati" poate avea între 53 şi 74 de persoane încadrate ca personal de specialitate şi cinci posturi de îngrijitori.

„Conform organigramei, personalul de specialitate este reprezentat de 53 de angajaţi, îngrijitorii sunt patru, iar restul personalului este alocat în funcţie de necesităţi", a mai spus Dragoş Neagu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite