Reportaj: Florile şi grătarele au scos brăilenii din case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Florilor de Primăvară şi vremea frumoasă i-au îndemnat pe brăileni să iasă în natură. Zeci de persoane s-au înghesuit la standurile cu flori amplasate în Grădina Publică. Alţii au preferat micii, frigăruile şi scrumbia friptă.

Firmele care comercializează flori şi care au avut standuri de prezentare în Grădina Mare, au dat lovitura. Ieri, încă de la ora deschiderii, tineri şi vârstnici au participat la Festivalul Florilor de Primăvară, aflat la a doua ediţie.

Majoritatea expozanţilor se aflau pentru a doua oară în Grădina Publică, alţii făceau cunoştinţă cu pasionaţii de frumos pentru prima oară.

„E pentru prima dată când expunem la Brăila, reprezint o firmă din Galaţi. Ieri vânzările nu prea au mers, dar astăzi (sâmbătă, n.r.) am reuşit să vindem destul de multe flori. Avem expuse flori de sezon, atât pentru interior, cât şi pentru exterior, dar şi plante ornamentale pentru grădini", ne-a spus Cătălin Adrian, expozant.

Încântaţi de festival

Dacă la standurile de flori cei mai mulţi dintre brăileni preferau să privească şi apoi, după caz, să cumpere, la delicatesele aflate pe grătare lumea aproape că se călca în picioare. Toţi erau însă cu zâmbetul pe buze.

image

„Am fost foarte încântată când am auzit că se organizează acest festival. Am trecut pe aici şi săptămâna trecută, numai că de acestă dată am reuşit să cumpăr câteva glastre cu flori. Preţurile mi se par accesibile şi ai şi de unde să alegi", ne-a declarat Maria Ursu.

Deşi se află la a doua ediţie, Festivalul Florilor de Primăvară a fost extrem de bine primit de localnici. Dacă unii au aflat despre el din presă, alţii au fost atraşi de muzică şi de mirosul florilor.

image

„Am ieşit cu soţul să mă plimb, am fost foarte încântată când am văzut ce se întâmplă în Grădina Publică. Cred că am să cumpăr şi eu măcar o floare, îmi plac foarte mult", ne-a mărturisit Georgeta Stoian.

Expoziţii de carte şi pictură

Elevii Liceului de Artă „Hariclea Darclee" au fost şi ei prezenţi la festival. Expoziţia de pictură pe care aceştia au prezentat-o s-a intitulat „Floarea". Alături de elevi a fost prezentă cu un stand propriu şi scriitoarea Doina Popescu, care i-a îmbiat pe vizitatori cu imaginile color şi alt negru ale oraşului vechi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite