Brăila: Regiunea Sud-Est are multe proiecte depuse şi destule contractate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Regiunea Sud-Est are multe proiecte depuse şi destule contractate
Brăila: Regiunea Sud-Est are multe proiecte depuse şi destule contractate

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est a prezentat în această dimineaţă un scurt raport de activitate.

Până în prezent la ADR Sud-Est, pe Programul Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013, au fost depuse 291 de proiecte din care au fost semnate 81 de contracte, valoarea totală solicitată fiind de peste 172 milioane de euro.

Alte 24 de proiecte se află în etapa de precontractare, valoarea totală solicitată fiind în acest caz de aproximativ 28,96 de milioane de euro. În plus, 71 de proiecte se află în diferite etape de evaluare şi selecţie, valoarea totală solicitată fiind de peste 86,07 milioane de euro.

„Estimăm semnarea contractelor pentru cele 24 de proiecte aflate în etapa de precontractare în perioada noiembrie – decembrie 2009, valoarea totală solicitată prin contracte semnate la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est va ajunge la peste 200 de milioane de euro. Suma pentru contractele semnate până acum reprezintă 38 % din valoarea totală POR pentru 2007 – 2013 cu finalizarea implementării în 2015”, a punctat directorul ADR Sud-Est Luminiţa Mihailov care a adăugat că nu se vor pierde fondurile aferente lui 2007 şi 2008.

Lista de rezerve cuprinde 30 de proiecte a căror valoare se ridică la peste 115 milioane de euro şi pentru care există şanse de finanţare asta pentru că pentru unele regiuni nu s-au folosit fondurile alocate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite