Brăila: Rechizite gratuite pentru 11.000 de elevi săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii provin din familii nevoiaşe. Unii nici n-ar fi venit la şcoală dacă n-ar fi primit caiete şi stilouri. Aproape 370.000 de lei a alocat, în acest an şcolar, Ministerul Educaţiei pentru elevii din municipiul Brăila, care au nevoie de rechizite.

Per total 11.217 de elevi, din clasele I – VIII, cu situaţii materiale precare şi-au umplut, anul acesta, ghiozdanele cu rechizite oferite printr-un program al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. La clasa I au beneficiat de această oportunitate 1.446 de bobocei. Cele mai multe cereri au venit de la clasele II – IV, 4.428. La clasele V – VII au primit rechizite, 4.165 de elevi, iar la clasa a VIII-a au fost 1.178 de beneficiari.

“Au ajuns toate rechizitele şi au fost date elevilor. Noi am făcut o estimare a numărului de elevi care ar beneficia de rechizitele gratuite încă dinainte de a începe şcoala. Rechizitele sunt binevenite. Am avut părinţi care veneau să mă întrebe când vin rechizitele pentru copiii lor pentru că nu aveau bani să le cumpere”, ne-a spus directorul Şcolii “Nedelcu Chercea”, prof. Jan Bulancea. Aproape 370.000 de lei a alocat Ministerul Educaţiei pentru Brăila la capitolul rechizite gratuite pentru elevii săraci.

„Am depus imediat actele necesare”

Proiectul social de distribuire a pachetelor cu rechizite s-a adresat copiilor care provin din familii în care venitul pe fiecare membru nu depăşeşte 50% din salariul de bază minim brut pe economie.

“Când ni s-a spus de la şcoală de acest program am depus imediat actele necesare pentru ca baiatul meu să primească rechizitele gratuite. Am salvat nişte bani că şi aşa nu avem prea mulţi. Este binevenită iniţiativa asta”, ne-a spus Mariana B., mămica unui elev de clasa a III-a.

Pentru şcolarii din clasele I - IV, pachetul are o valoare de 25 lei, iar pentru elevii din clasele V - VIII, valoarea este de 30 lei.


Rechizite pentru un semestru

Pachetul pentru clasele I-IV conţine caiete, creioane, stilouri, pixuri, rigle, penare, acuarele, ascuţitori, beţişoare, coperţi şi ghiozdane. Pentru clasele V – VIII, pachetul conţine caiete, bloc de desen, creioane, pixuri, trusă de geometrie şi ascuţitori.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite