Brăila: Reaudieri în cazul tânărului împuşcat la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar unul dintre cei opt poliţişti care au participat la acţiunea de capturare nu a tras cu arma. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au dispus reaudierea poliţiştilor implicaţi în împuşcarea unui tânăr la Brăila după ce au apărut noi probe în acest caz, printre care şi descoperirea unui al doilea glonţ în maşina victimei.

Lucrurile se complică înainte de finalizarea raportului de expertiză balistică, ce vizează stabilirea armei cu care a fost împuşcat Sorin Pârvu (31 de ani) din Brăila. Oamenii legii aveau misiunea de a aresta un urmărit internaţional, iar în timpul încercărilor de capturare a brăileanului, se pare că arma unuia dintre poliţişti s-a descărcat.

Procurorii gălăţeni au preluat cazul şi, după o reverificare a maşinii, au ieşit la iveală noi amănunte ale acestui caz. A fost descoperit un al doilea glonţ în maşina cu care Sorin Pârvu circula, descoperirea alimentând speculaţiile conform cărora împuşcarea brăileanului nu este tocmai un accident. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi nu exclude totuşi nici o variantă.

 „Am găsit un al doilea glonţ, dar trebuie să elucidăm circumstanţele în care acesta a ajuns în maşină”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, procurorul Marcel Codiţă.

Martorii reprezintă cheia elucidării cazului

În lumina noilor indicii descoperite, procurorii au fost nevoiţi să-i reaudieze pe cei şase poliţişti bucureşteni şi doi brăileni, care au participat la urmărirea lui Sorin Pârvu pe 26 septembrie 2009. A ieşit astfel la iveală faptul că doar unul dintre cei opt poliţişti nu şi-a folosit armamentul din dotare în timpul misiunii.

Cu toate acestea, mărturiile brăilenilor care au participat la acţiunea de capturare sunt văzute de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi ca fiind esenţiale pentru lămurirea celor întâmplate.

 „Brăilenii care au asistat atunci la acţiunea Poliţiei ne pot clarifica cum s-au petrecut lucrurile. Expertiza balistică se va corobora cu mărturiile acestora şi cu celelalte probe pe care le avem şi atunci vom putea prezenta concluziile noastre”, susţine procurorul Marcel Codiţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite