Reacții: Nelămuriri privind preluarea spitalelor/Autoritățile locale nu știu în ce mod se vor plăti datoriile spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contradicţii în ordinul ministrului Sănătăţii în ceea ce priveşte preluarea spitalelor de către autorităţile locale. Cel puţin aşa susţine primarul Aurel Simionescu care explică şi primele neclarităţi.

În plus, acesta susţine că reducerea numărului de paturi din fiecare unitate sanitară va avea un impact şi asupra finanţării din partea autorităţilor locale.

"O serie de prevederi sunt contradictorii şi aruncă responsabilitatea pe autorităţile locale. Pe de o parte se spune că personalul îşi păstrează drepturile obţinute până la această dată, iar pe de altă parte se spune că de la 1 ianuarie 2011 partea de salarii va fi de 70 % din buget. Întrebarea este cum îşi vor păstra drepturile salariţii dacă trebuie menţinut un anumit procent", explică edilul şef.

Acesta spune că dacă se merge pe această idee înseamnă că autorităţile locale trebuie să treacă la reduceri de personal.

Întrebări şi supoziţii

Deşi Ministerul Sănătăţii a luat asupra sa plata datoriilor spitalelor din toată ţara, edilul şef crede că vor fi ceva probleme în ceea ce priveşte modalitatea de plată. Potrivit acestuia, logic ar fi ca banii să ajungă la spital şi unitatea medicală să plătească datoriile pe care le are către furnizorii de medicamente şi servicii.

Nu în ultimul rând, primarul susţine că cel mai probabil preluarea propriu-zisă se va face pe la mijlocul lunii iulie, termenul preconizat de Minister de 1 iulie fiind nerealist.

"Spitalele au termen până pe 26 iunie să facă un inventar scriptic, noi vom verifica şi apoi semnăm. Cred că ar fi bine să existe o direcţie de administrare locală care să gestioneze această problemă", a conchis primarul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite