Reabilitarea de 30 de milioane de euro a celui mai mare bulevard din Brăila este blocată în justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulevardul Dorobanţilor mai are de aşteptat până să intre în reabilitare
Bulevardul Dorobanţilor mai are de aşteptat până să intre în reabilitare

Dosarul privind reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor se judecă iar la Curtea de Apel. Proiectul de refacere a Bulevardului Dorobanţilor pare sortit eşecului, iar finanţarea de aproximativ 30 de milioane de euro nu poate fi folosită.

"Undeva în 28 cred, la finalul lunii acesteia, avem termen la Curtea de Apel. Este a doua oară la Curtea de Apel", a precizat primarul Brăilei, Aurel Simionescu.

Aurel Simionescu, primarul Brăilei

Amintim că povestea licitaţiei pentru bulevard a început în toamna anului trecut, când municipalitatea a fost chemată la Ministerul Dezvoltării pentru semnarea contractului de finanţare a unui proiect pe bani publici şi europeni.

Poveste încâlcită

În cursul lunii noiembrie 2009, autoritatea contractantă, adică Primăria Brăila, a anunţat câştigătorul: firmele "Mari Vila Com", "Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93", alături de "Condurii Şulţ".

CNSC a anulat procedura de atribuire în urma analizării contestaţiilor primite din partea nemulţumiţilor. Contestatarii spuneau că firmele ar face parte din cercul fostul ministru Adriean Videanu.

Firmele se oferiseră să facă toate lucrările la un preţ de 78,13 milioane lei, într-un interval de 18 luni, lucrări pentru care acestea garanta pentru o perioadă de 120 luni de la finalizare.

Ca termen de comparaţie, valoarea estimată a contractului este de circa 120 milioane lei, echivalentul a aproximativ 30 milioane euro.

Nemulţumite de decizia CNSC, firmele declarate iniţial câştigătoare s-au plâns Curţii de Apel Galaţi.

Autorităţile locale speră să se lămurească repede problema bulevardului, altfel, strada va prinde Anul Nou în acelaşi stadiu: plină de gropi şi denivelări.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite