Brăila: Războiul poliţiştilor cu interlopii a început la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la orele prânzului, poliţiştii sub acoperire au folosit armamentul pentru a-l imobiliza pe complicele unui asasin S-a declanşat o anchetă de proporţii în cazul evenimentelor produse ieri în buricul târgului, după ce poliţiştii bucureşteni - care au descins sub acoperire şi înarmaţi până-n dinţi la noi l-au împuşcat pe Sorin Pîrvu, 31 de ani, considerat complice al unuia dintre cei mai de temut criminali din Italia.

Intersecţia B-dul Dorobanţi cu strada Şcolilor a fost, ieri, scena unui incident cu împuşcături şi urmăriri spectaculoase, în care au fost implicate forţe poliţieneşti din Bucureşti şi Brăila.

Aflate într-o misiune comună, pusă la cale de poliţiştii sub acoperire din cadrul IGP Brăila şi IGPR Bucureşti - pentru prinderea urmăritului internaţional Giulian Dumitraşcu, zis „Giuliano” - forţele de ordine l-au depistat pe complicele acestuia, Alexandru Sorin Pîrvu. Incidentul s-a terminat rău, pentru că oamenii legii au fost nevoiţi să facă uz de armă. Unul dintre gloanţele trase de „mascaţi” a ricoşat din caroseria maşinii, lovindu-l în cap pe Alexandru Pîrvu.

Membru al grupării interlope din Centrul Vechi, conduse de „Tică Valutistu”, Pîrvu se afla la volan. El a încercat să scape de poliţişti, moment în care aceştia au tras mai multe focuri de pistol. Tânărul a fost internat, sub escortă, la Spitalul de Urgenţă Brăila, fiind transferat ieri, în jurul orei 16.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” din Galaţi, pentru investigaţii amănunţite. Ambulanţa care l-a transportat pe suspect la Galaţi a fost urmată, îndeaproape, de o maşină a Poliţiei.

Dacă va scăpa cu viaţă, interlopul va fi acuzat de favorizarea infractorului
 
Giulian Dumitraşcu, zis „Giuliano”, este urmărit cu mandat de arestare internaţional pentru un omor comis în Italia. În 1999, acelaşi individ, împreună cu alţi doi interlopi, Milică Fănel Bănică zis „Fantoma” şi Florin Biru zis „Vampiru” l-ar fi „hăcuit” cu săbiile  pe Vasile Petcu zis „Tică Valutistu”. Deşi aveau cagule, cei trei agresori au fost capturaţi, arestaţi preventiv şi trimişi în judecată pentru tâlhărie şi tentativă de omor deosebit de grav.

Numele lui „Giuliano” reapare, astfel, tot într-un caz de agresiune, de data aceasta el fiind căutat de Interpol pentru o crimă comisă în Italia.

image



„Mascaţii” din cadrul IGPR şi IPJ Brăila se aflau, ieri, la orele prânzului, „într-o misiune de rutină”, cum ne-a precizat inspectorul şef al IPJ Brăila. În jurul orei 14.00, oamenii legii, îmbarcaţi în două autoturisme – un „Nissan” cu numărul de înmatriculare B-94-UDK şi un „Volkswagen” cu numărul B-28-LVG – l-au depistat pe complicele lui „Giuliano”, Alexandru Sorin Pîrvu, în zona Barierei Călăraşilor.

Membru al grupării interlope din Centrul Vechi, a lui „Tică Valutistu”, Pîrvu se afla împreună cu un „tovarăş” în „Fordul” cu numărul de înmatriculare TX8692KX, înmatriculat în Bulgaria. În loc să oprească la semnalele poliţiştilor, el a demarat, urmărirea terminându-se brusc, în intersecţia Dorobanţilor cu Şcolilor. Una din maşinile poliţiştilor a blocat-o pe cea condusă de interlop, iar când acesta a efectuat manevre, ca să scape, oamenii legii au deschis focul.

În scurt timp, alte echipaje de poliţie au sosit la faţa locului, inclusiv şeful IGP Brăila, comisarul şef Cătălin Chivu. Imediat ce au coborât din maşini, poliţiştii implicaţi în incident şi-au pus cagule pe cap, ca să nu li se cunoască identitatea. Pîrvu, rănit la cap, a fost transportat la spital.

Sute de brăileni care locuiesc în zonă, sau care auziseră împuşcăturile, au venit să vadă ce s-a-tâmplat, zona fiind repede izolată, iar circulaţia deviată, dincolo de linia de tramvai. Printre curioşi, se aflau şi membrii ai grupărilor interlope.
Poliţiştii criminalişti au început imediat cercetările, la scurt timp sosind la faţa locului şi procurorul Marinela Coşniţă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Alexandru Sorin Pîrvu va fi pus sub acuzaţie, pentru favorizarea infractorului”, ne-a precizat, în final, şeful IPJ Brăila, Cătălin Chivu.  

image


 
Astăzi, la ora 10.24, doctorul Nicolae Bacalbaşa, şef al Secţiei de Reanimare şi purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Andrei” din Galaţi, ne-a spus că Sorin Pîrvu are „şanse zero” să supravieţuiască:

„Aseară, a suferit o intervenţie chirurgicală pentru hemostază (n.r. oprirea sângerării), starea este foarte gravă, acum îl ventilăm mecanic. L-am ventilat, de altfel, toată noaptea. Practic, glonţul nu i-a intrat în cap, ci doar i-a explodat la nivelul cefei, iar leziunile asupra creierului sunt indirecte”.

Tânărul este paralizat şi are semne vitale slabe. Pe de o parte, până la închiderea ediţiei, medicii ne-au spus că împuşcatul era, în continuare, în stare foarte gravă, dar în viaţă. Familia lui Pîrvu a stat toată noaptea la spital şi se afla acolo şi în această dimineaţă.

Medicul Nicolae Bacalbaşa ne-a declarat că familia pacientului nu are niciun cuvânt de spus în privinţa continuării sau opririi manevrelor de ţinere în viaţă a bărbatului.

Pe de altă parte, la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-a deschis o anchetă pentru cercetarea ofiţerului bucureştean care a tras. Până la închiderea ediţiei, nici Giulian Dumitraşu nu fusese prins, deşi poliţiştii periau, încă, oraşul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite