RECORD ABSOLUT: Încă cinci tâlhari prinşi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua de 29 iunie a.c., la orele 20.35, brăileanca S.L. (66 de ani) a sesizat la Poliţie faptul că, în timp ce se afla în faţa blocului, pe Calea Galaţi, un tânăr necunoscut i-a smuls de la gât un lănţişor din aur, în greutate de 11 grame, în valoare de 1.650 de lei, reuşind să reţină câteva semnalmente şi obiectele de vestimentaţie pe care le purta.

Cercetările efectuate de poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale- linia de muncă Violenţe au stabilit şi probat că autorul faptei este L.A. (15 ani), din municipiu, care locuia în zonă. De asemenea, poliţiştii au probat că acesta a fost însoţit la comiterea faptei de B.N. (19 ani) şi C.A. (19 ani), ambii din municipiu, aceştia acţionând după o înţelegere prealabilă, şi urmând ca ei să comercializeze bunul sustras şi să primească o parte din banii încasaţi. În schimbul bijuteriei, au primit de la un cunoscut suma de 930 de lei, pe care au cheltuit-o toţi trei.
Poliţiştii au recuperat prejudiciul şi urmează să fie predat părţii vătămate.
Extinzând investigaţiile, poliţiştii au mai stabilit că minorul, însoţit de C.A., Ţ.D. (17 ani) şi T.A. (18 ani), ambii din municipiu, s-au hotărât să se deplaseze cu autoturismul condus de ultimul, pe Bulevardul Independenţei, în căutarea unei noi victime, urmând tot ca minorul să acţioneze.
Astfel, în jurul orelor 21.15, au ajuns pe bulevard şi minorul a smuls de la gâtul unei femei un lănţişor din aur, în greutate de 3 grame cu două pandantive de câte un gram, după care a fugit în autoturism unde era aşteptat de ceilalţi.
În ziua următoare, lănţişorul a fost valorificat, în schimbul sumei de 680 de lei, bani care au fost cheltuiţi de cei 4 făptuitori. Deoarece această faptă nu fusese sesizată la Poliţia Municipiului Brăila, lucrători din cadrul liniei de muncă Violenţă au efectuat verificări şi investigaţii, identificând victima, în persoana numitei R.P. (74 de ani), din Brăila.
Faţă de învinuitul L.A. s-a luat măsura cercetării în stare de libertate, ţinând cont de vârsta acestuia, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar faţă de ceilalţi patru învinuiţi, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru 24 ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tâlhărie, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă.


Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite