Brăila: Punte de legătură între elevii din mediul rural şi cei de la oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„De la satul brăilean la «satul mondial»” este numele unui proiect lansat, recent, de Asociaţia Părinţi – Elevi – Profesori a Grupului Şcolar „Anghel Saligny”.

CITEŞTE ŞI: Timişoara: Profesorii primesc note de la părinţii elevilor şi riscă să fie daţi afară dacă notele sunt mici

Scopul proiectului constă în dezvoltarea personală a tinerilor printr-un schimb de experienţă culturală între mediul urban şi mediul rural, astfel încât cei de la sat să fie mai bine pregătiţi pentru integrarea în „satul mondial”, iar cei de la oraş să cunoască şi să păstreze tradiţiile şi obiceiurile specifice zonei.

Proiectul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană de Tineret şi are o valoare de 14.680 lei, din care 5.160 lei reprezintă contribuţia partenerilor şi a Asociaţiei Părinţi - Elevi - Profesori.

“Printre obiectivele proiectului se numără formarea a 40 de tineri din mediul rural în vederea unei mai bune dezvoltări personale şi schimbul de experienţă culturală între 40 de tineri din satele brăilene Zăvoaia, Dudeşti, Roşiori şi Ciocile şi 20 de tineri din Brăila, prin vizite reciproce de câte trei zile”, ne-a spus managerul proiectului, profesor Georgiana Troia.

Elevii de la ţară vor vorbi pe blog

Iniţiatorii proiectului şi-au propus să organizeze campanii de informare a tinerilor din mediul urban şi rural, dar şi cursuri de formare pentru beneficiarii săi.

Astfel, 20 de tineri din mediul urban vor beneficia de cursuri de formare în domeniul autocunoaşterii şi dezvoltării personale pentru a deveni, la rândul lor, formatori ai colegilor lor din rural.

image

La finele proiectului se va înfiinţa un blog pentru discuţii la distanţă între tinerii din comunele implicate în proiect şi cei din mediul urban.

 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite