Protestul finanţiştilor brăileni continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 300 de salariaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Brăila au întrerupt din nou activitatea, în această dimineaţă, în semn de protest faţă de reducerile substanţiale ale veniturilor. Aceştia au ales să protesteze paşnic atât în faţa cât şi în sediul instituţiei.

Oamenii se plâng că, în ultimii doi ani, le-au scăzut dramatic salariile, iar după cea mai recentă reducere, cea cu 25%, la care s-a adaugat şi anularea sporurilor, au ajuns să încaseze jumătate din sumele pe care le luau până acum.

Angajaţii spun că în instituţie nu mai există nici măcar banelele coli de scris, pe care trebuie să şi le aducă de acasă acum pentru a-şi putea exercita serviciul în condiţii normale.

Salariile în Direcţtia Finanţelor Publice au ajuns, spun oamenii, între 400 şi 1.500 lei, cel din urmă fiind cel încasat de directorul general.

Bugetarii de la Finanţele brăilene au anunţat că se vor alătura celorlalţi sindicalişti din domeniu, la nivel naţional şi vor intra în grevă pe perioadă nelimitată, dacă nu li se dau înapoi toate drepturile băneşti.

Orice pauză luată de lucrători înseamnă însă mai puţini bani aduşi la bugetul statului.

Data declanşării grevei generale va fi stabilită în zilele următoare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite