Protest spontan la Spitalul de Urgenţă din Brăila. Asistenţii au ieşit în stradă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila au ieşit în faţa unităţii medicale, chiar în dreptul biroului managerului, pentru a-şi striga nemulţumirile. Aceştia reclamă faptul că li s-au înjumătăţit salariile şi că au "securea" disponibilizărilor deasupra capetelor.

Greva spontană a fost declanşată de asistenţii din schimbul I, la ieşirea din tură. Aceştia s-au plâns că după 20 de ani de muncă au ajuns să nu aibă ce mânca.

Oamenii povestesc că au salarii de mizerie, că pe lângă reducerea de 25 la sută li s-au mai luat şi toate sporurile, după ce unitatea medicală a trecut în subordinea Consiliului Judeţean, recte a lui Gheorghe Bunea Stancu, care a anunţat că dă afară 365 de oameni din Sănătatea brăileană.

Drame

De altfel, asistenţii medicali de la Judeţean au postat în urmă cu aproape o săptămână pe site-ul nostru o scrisoare deschisă adresată ministerului de resort. Aceştia îşi strigau dramele, povesteau că nu se mai plătesc turele de noapte, că muncesc în condiţii improprii, că sunt nevoiţi să ia drumul străinătăţii.

Asistenţii au anunţat că, înepând de astăzi, zilnic, la ieşirea din schimb, vor protesta în faţa spitalului. Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite