Protecția Consumatorului a trecut la verificat textile/Amenzile pentru deficiențele constatate s-au ridicat la 62.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila au verificat 11 operatori economici care aveau la vânzare produse textile. Au fost acordate opt amenzi în valoare de 62.000 de lei și șapte avertismente, oprindu-se de la vânzare produse textile în valoare de 20.900 de lei.

CJPC a desfășurat câteva acțiuni de control la firmele care comercializau produse textile. 11 dintre operatorii economici verificați aveau mărfuri în valoare de 180.400 de lei. Inspectorii au aplicat opt amenzi în valoare de 62.000 lei și șapte avertismente, dar au dispus și oprirea temporară de la vânzare a produselor textile în valoare de 20.900 lei.

Abterile constate au fost diverse: produsele de acest tip trebuie însoțite de elemente de identificare și caracterizare - denumire produs, denumire și/sau marcă producător, adresa poștală a sediului social pentru producătorii/importatorii din afara UE, adresa poștală a sediului unde pot fi contactați pentru producătorii/distribuitorii din UE, principalele caracteristici tehnice - mărime, culoare și model.

„Se comercializează produse textile, import Turcia și China, la care etichetele lipseau sau erau neinscripționate. La produsele de import s-a constatat netraducerea în limba română a elementelor de identificare. Am constatat: nerespectarea normelor privind denumirea și marcarea compoziției fibroase, respectiv nemarcarea denumirii și a procentului fibrelor conținute sau neconcordanța între compoziția marcată pe eticheta textilă atașată de produs și eticheta de carton; neindicarea condițiilor de întreținere a produselor textile; neafișarea prețurilor sau a plachetei cu numărul consumatorului INFO CONSUMATOR 0800080999 și a adresei CJPC", spune Gabriela Iorga, directorul coordonator adjunct al instituției brăilene.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite