Propunere - Viceprimarul Stănel Necula vrea să interzică accesul căruţelor în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii au indicat locul din care au sustras pet-urile, foto Dora Sider
Romii au indicat locul din care au sustras pet-urile, foto Dora Sider

Poliţia Comunitară Brăila are printre atribuţiile sale şi datoria de a semnala municipalităţii orice groapă, haltă de gunoi, câini sau reparaţii nefinalizate de pe străzile oraşului. În una dintre patrulări a identificat doi romi care încercau să vândă pet-urile pe care le furaseră din pubelele din oraş. MIjlocul de transport folosit a fost căruţa.

Poliţiştii comunitari au prins un bărbat de etnie romă care împreună cu soţia sa a găsit o metodă de a face un ban în plus. Astfel, cei doi au încercat să valorifice pet-urile pe care le-au luat dintr-un recipient de colectare selectivă a deşeurilor. Pet-urile au fost transportate cu căruţa până la centrul de valorificare.

Viceprimarul Stănel Necula spune că acest lucru constituie furt de gunoi şi trebuie pedepsit.

„Gunoiul odată pus în pubelă devine proprietatea municipalităţii. Ştiu că pare ciudat să spui aşa ceva, dar orice intervenţie din afară este ilegală. Eu îl numesc furt de gunoi. De aceea vrem să iniţiem o hotărâre de consiliu local prin care să interzicem accesul căruţelor în oraş", a precizat viceprimarul Stănel Necula.

Acesta spune că va recurge la această soluţie pentru că cele mai multe furturi s-au realizat cu căruţele şi dacă le îngrădeşte accesul în oraş şi furturile se vor diminua.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite