Proiecte: Campioni la obţinerea de fonduri europene pentru reabilitarea şcolilor brăilene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile brăilene se reabilitează în ritm susţinut cu finanţare din fonduri europene. După finalizarea Şcolii nr. 17 „Ecaterina Teodoroiu", acum sunt în derulare alte proiecte. Primăria dă asigurări că reabilitările la şcoli vor continua, pe lista de aşteptare fiind în acest moment alte câteva unităţi din oraş.

„Primăria Brăila are cele mai multe proiecte pe domeniul infrastructurii şcolare din toată regiunea. O să vedem ce putem face pe viitor pentru a aloca fonduri mai multe pe domeniile care sunt de interes, acolo unde există cerere", a precizat Luminiţa Mihailov, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Banii europeni, soluţia pentru criză

Primarul Aurel Simionescu recunoaşte că nu ar fi reuşit să reabiliteze mai multe unităţi şcolare numai cu bani de la bugetul local şi speră ca până la sfârşitul anului să mai poată intra la finanţare europeană măcar şcolile care au proiectele deja făcute.

image

Şefa Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est „Am semnat 117 contracte, pentru finanţări de 231 milioane de euro"

„Am reuşit să finalizăm lucrările şi la «Moisil». Lucrăm la Şcoala «Mihu Dragomir» şi la Şcoala nr. 24. Am reuşit să finalizăm Şcoala nr. 17 cu un cost de 60 % din valoarea iniţială, deci am făcut şi un pic de economie, dar în condiţii de calitate. Dacă reuşim să mai economisim şi la celelalte proiecte vom mai putea avea bani pentru reabilitare şi pentru altele", spune edilul şef.

Valoarea totală a proiectului pentru Şcoala nr. 17 a fost de 1.945.247 lei, iar contribuţia autorităţilor locale a fost de 32.693 lei. Proiectul pentru Liceul cu Program Sportiv are o valoare de 2.841.229 lei, pentru „Mihu Dragomir" 4.271.960 lei, pentru „Moisil" 5.904.909 lei, pentru Vlaicu Vodă 4.618.566 lei, iar pentru Şcoala nr. 24, 3.457.223 lei.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite