Proiect de 30 de milioane de euro pentru reabilitarea unui bulevard din Brăila, la mâna judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul privind reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor din municipiul Brăila, proiect disputat chiar şi de firmele lui Adriean Videanu, se judecă iar la Curtea de Apel din Galaţi. Proiectul de refacere a Bulevardului Dorobanţilor pare sortit eşecului, iar finanţarea de aproximativ 30 de milioane de euro, din fonduri UE, nu poate fi încă folosită.

Povestea licitaţiei pentru bulevard a început în toamna anului trecut, când municipalitatea a fost chemată la Ministerul Dezvoltării pentru semnarea contractului de finanţare a unui proiect pe bani publici şi europeni.


Mulţi nemulţumiţi

În cursul lunii noiembrie 2009, autoritatea contractantă, adică Primăria Brăila, a anunţat câştigătorul: asocierea "Mari Vila Com", "Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93", alături de "Condurii Şulţ". CNSC a anulat procedura de atribuire în urma analizării contestaţiilor primite din partea nemulţumiţilor.

Proces după proces


Asocierea se oferise să facă toate lucrările la un preţ de 78,13 milioane lei, într-un interval de 18 luni, lucrări pentru care asocierea garanta pentru o perioadă de 120 luni de la finalizare. Ca termen de comparaţie, valoarea estimată a contractului este de circa 120 milioane lei, echivalentul a aproximativ 30 milioane euro.
Nemulţumite de decizia CNSC, firmele declarate iniţial câştigătoare s-au plâns Curţii de Apel Galaţi, căreia i-au cerut să constate nulitatea deciziei consiliului, însă nu au avut câştig de cauză. Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite