Deţinuţii de la Penitenciarul din Tichileşti vor vinde pâine făcută de ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste cel mult o lună, cei 280 de infractori aflaţi în custodia Penitenciarului pentru Minori şi Tineri din Tichileşti vor avea ocazia să îşi rotunjească veniturile şi să îşi reducă perioada de detenţie muncind chiar în curtea închisorii.

Acest lucru este posibil fiindcă Agenţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a iniţiat un proiect pentru singurele închisori pentru minori şi tineri din ţară, de la Tichileşti şi de la Craiova. Proiectul ANP vizează construirea mai multor obiective în cadrul celor două penitenciare aşa încât deţinuţii să devină utili.

Brutărie, moară şi seră

În curtea Penitenciarului pentru Minori şi Tineri (PMT) din Tichileşti a fost identificată o clădire care să fie transformată în brutărie.

„În această brutărie, deţinuţii vor face pâine, atât pentru ei, cât şi pentru exterior, chiar o vom vinde. Vom vedea condiţiile în amănunt", ne-a declarat Gianina Crăciun, director al PMT Tichileşti.

La rândul său, directorul adjunct, Ionel Ceamă, ne-a spus că se va construi, tot în curtea unităţii, o moară care va produce materie primă pentru brutărie. „De asemenea, avem amenajate sere în care să producem legume pentru noi, dacă va fi cazul şi pentru alţii", a spus Ionel Ceamă.

Proiectul iniţiat de ANP este intitulat „Îmbunătăţirea accesului tinerilor aflaţi în penitenciare la programe de formare profesională şi integrare pe piaţa muncii, pe parcursul şi după executarea pedepsei".

Deţinuţii văd în acest proiect o şansă reală de câştig. Pentru şapte zile muncite ei câştigă două zile de libertate, iar pentru o lună de muncă iau câteva procente din salariul minim pe economie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite