Profesorii îşi vor primi până de Paşte al 13-lea salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Partene militează pentru drepturile profesorilor brăileni, foto Dora Sider
Valeriu Partene militează pentru drepturile profesorilor brăileni, foto Dora Sider

Valeriu Partene, liderul sindicatului din învăţământ spune că până pe 2 aprilie cel târziu profesorii îşi vor primi al 13-lea salariu.

Cu toate acestea, liderul de sindicat este nemulţumit de modul în care unii primari din judeţ au înţeles să acorde decontul pentru transportul profesorilor din şi până la locul de muncă.

„Naveta trebuie decontată, nu este ceva opţional. Legea trebuie respectată şi decontul transportului pentru profesori trebuie să se facă. Au existat câteva cazuri în care cadrele didactice nu au primit banii pentru transport. Îmi pare rău de situaţia de la Cireşu, unde naveta profesorilor nu s-a decontat din septembrie până la 31 decembrie 2009, în luna ianuarie a fost decontată, iar în februarie nu", a precizat Valeriu Partene.

În plus acesta spune că situaţii asemănătoare sunt la Ianca, unde pe decembrie, ianuarie şi februarie nu s-a decontat nici până acum.

„Din discuţia cu domnul primar se pare că se va rezolva. Situaţie de perspectivă avem la Bordei Verde şi la Vişani", a mai spus Valeriu Partene.

Nemulţumirile Sindicatului Învăţământului Brăila vor fi depuse de către Valeriu Partene sub forma unui document la instituţia prefectului, urmând ca apoi documentul să fie transmis la Bucureşti.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite