Profesorii brăileni pichetează miercuri Ministerul Educaţiei. Principala nemulţumire a dascălilor este politica salarială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Partene, liderul Sindicatului Învăţământ Brăila
Valeriu Partene, liderul Sindicatului Învăţământ Brăila

Miercuri, 16 noiembrie, zeci de profesori brăileni, membri ai Federaţiei Sindicale "Spiru Haret" vor fi prezenţi la Bucureşti pentru a picheta sediul Ministerului Sănătăţii. Principalul motiv de nemulţumire al dascălilor este politica salarială derulată de Guvern.

"Modul de calcul al salariilor este un motiv de nemulţumire. De asemenea, până acum, celor care aveau rate la bănci, li se reţinea pe statul de plată suma datorată, acum oamenii trebuie să se ducă să plătească din mână", a declarat Valeriu Partene, liderul sindical de la Brăila.


"3.874 de profesori din aproape 5.000 de salariaţi au împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc. Celor care locuiesc în oraş le este mai uşor să se ducă să plătească din mână, dar celor care locuiesc în mediul rural, în sate mai îndepărtate le este mult mai greu", a mai spus Valeriu Partene.


El a mai precizat că de la Brăila, va participa un grup de profesori la pichetarea Ministerului care va avea loc miercuri. Încă nu se ştie câţi dascăli vor pleca la Bucureşti.
Acţiunea are loc la nivel naţional.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite