Profesori universitari din Chişinău au venit în vizită la Facultatea de Inginerie de la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele acestea, Facultatea de Inginerie a fost gazda a două evenimente ştiinţifice deosebit de importante pentru comunitatea academică din Brăila.

Cadre didactice de renume de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău s-au aflat la Brăila pentru a susţine în faţa studenţilor a trei prelegeri ştiinţifice.

„Cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei au prezentat în faţa studenţilor brăileni teme didactice şi de cercetare ce fac parte din preocupările catedrelor din care fac parte cei doi cercetătători de renume: prof. dr. ing.Valeriu Dulgheru şi prof. dr. ing. Vasile Marina", ne-a spus conf. ec. dr. ing. Adrian Goanţă, decanul Facultăţii de Inginerie.

De asemenea s-au prezentat şi două teze de doctorat. Acestea au fost suţinute în faţa unor comisii cu componenţă internaţională.

Schimb de experienţa

Prof. dr. ing. Vasile Marina are o colaborare mai veche cu Facultatea de Inginerie, acesta fiind prezent la Brăila şi în 2004 cu ocazia unei conferinţe. „Facultatea de Inginerie din Brăila a pus bazele unei noi colaborări pe termen lung cu cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei, orientată în principal pe schimb de experienţa în domeniul didactic", a mai spus conf. ec. dr. ing. Adrian Goanţă.

De altfel se doreşte ca în baza protocolului de colaborare, cei mai buni studenţi de la cele două structuri academice să aibe posibilitatea de a face practică industrailă în ţara vecină.

„În concluzie putem afirma că întâlnirea reprezentanţilor din cele două centre universitare a fost benefică şi a deschis noi dimensiuni pentru colaborările următoare", a conhis decanul Facultăţii de Inginerie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite