Produsele cosmetice au fost "amendate" de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 10 operatori economici verificaţi patru aveau diverse abateri pentru care au fost sancţionaţi. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au acordat trei avertismente şi două amenzi în valoare de 11.000 de lei.

Produse cosmetice în valoare de 307.250 de lei de la 10 firme au fost luate la puricat de către inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Brăila.

Aceştia au observat că unele produse cosmetice aveau termenul de valabilitate depăşit, altele aveau elemente de identificare ilizibile, în timp ce o a treia categorie erau la promoţie, dar fără menţionarea datei de începere a perioadei la care se referea promoţia.

„Au fost oprite temporar de la comercializare produse cosmetice în valoare de 183 de lei şi definitiv produse cosmetice în valoare de 53 de lei. În urma abaterilor constatate au fost aplicate trei avertismente şi două amenzi contravenţionale în valoare de 11.000 de lei", a precizat Gabriela Iorga, director coordonator adjunct al CJPC Brăila.

Sfaturi pentru consumatori

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor îi sfătuiesc pe brăilenii care doresc să cumpere produse cosmetice să o facă numai din magazine unde se eliberează documente de cumpărare şi să fie atenţi la eticheta produsului.

În plus, inspectorii spun că orice produs cosmetic trebuie să aibă inscripţionat termenul de valabilitate.

Atenţie însă, cremele nu au data de minimă durabilitate, ci au inscripţionat un simbol (PAO) constând într-o cutie întredeschisă, pe sau lângă care este menţionată perioada după deschidere, în luni, în care produsul poate fi folosit în siguranţă. La produsele la care data de minimă durabilitate este mai mare de 30 de luni este obligatorie menţionarea acesteia.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite