Produsele confiscate sunt la mare căutare printre brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an au fost confiscate de două ori mai multe bunuri decât anul trecut. Criza îi determină pe brăileni să-şi dea brânci la magazinele cu produse confiscate de inspectorii Direcţiei de Finanţe şi puse în vânzare la preţuri modice.

Marfa în regim de consignaţie a prins mereu la brăilenii cu venituri reduse. Mărfurile confiscate care ajung să fie valorificate, în regim de consignaţie, de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Brăila prin trei societăţi comerciale brăilene sunt la mare căutare.

Locatarii cartierului Hipodrom sunt cei mai interesaţi de magazinul cu produse confiscate de lângă Spitalul 3. Femeiile pândesc livrările pentru a prinde cele mai bune produse.

„Am cumpărat de la confiscate blănuri pentru mine şi fetele mele. Aici se pot găsi tot felul de produse la preţuri mai mici decât ar fi trebuit să fie în mod normal. Important este însă să te nimereşti în ziua în care aduc marfă nouă că altfel pierzi. Înainte prindeam mai multe haine bune, dar de ceva timp nu am mai găsit nimic pe gustul meu", spune Ileana Cristei, 48 ani.

Produsele confiscate sunt valorificate, iar banii se întorc la stat

Îmbrăcămintea de orice fel, încălţămintea, produsele cosmetice, produse alimentare, bunuri de uz casnic şi gospodăresc sunt doar câteva dintre bunurile intrate în proprietatea statului şi care au fost scoase la vânzare pentru recuperarea banilor.

Până acum valoarea bunurilor care au intrat în proprietatea privată a statului era mai mică. Acum însă aceasta s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Valoarea bunurilor predate în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2009 la DGFP de către deţinători în vederea valorificării a fost de 660.152, 82 lei. Această valoare este dublă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, având în vedere că în primele 10 luni ale anului 2008 valoarea bunurilor predate spre valorificare la DGFP de către deţinători a fost de 329.285,95 de lei", a precizat Vasile Abraşu, directorul coordonator al DGFP Brăila.

În aceeaşi perioadă finanţiştii au vândut prin magazinele specializate bunuri a căror valoare s-a ridicat la 199.933, 48 de lei din care produse alimentare cu o valoare de 82.052,47 de lei, confecţii şi încălţăminte de 6.332,30 de lei şi alte bunuri de 111.548,71 de lei.

„De asemenea au fost valorificate bunuri în valoare de 227.347,83 de lei prin celelalte modalităţi legale - licitaţii publice, vânzări directe, atribuiri gratuite etc", a punctat şeful DGFP Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite