Primarul este audiat de Poliţie în scandalul "Concordia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Simionescu este acuzat, alături de alţi cinci funcţionari, că n-a înstrăinat bunuri publice. Edilul şef a dat cu subsemnatul pentru abuz în serviciu şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. Practic, Simionescu trebuia să dea gratis parte din Piaţa Concordia.

Simionescu a fost audiat de ofiţerii de la Economic, în dosarul "Concordia". Scandalul ce vizează Piaţa Concordia, cea mai scumpă din oraş, s-a declanşat pe vremea fostului primar Constantin Cibu, odată cu retrocedarea a o mie de metri pătraţi din terenul pieţei, unui terţ care a vândut spaţiul, printr-o promisiune notarială, chiar înainte de a-l avea.

Stăpân pe bunuri publice de sute de mii de lei a devenit omul de afaceri Simion Cloşcă, cel care deţine şi câteva localuri din oraş, plus clădiri - monument.

Investiţii record

image

Curios este că în perioada 1995 - 1996, în Piaţa Concordiei, administraţia locală a investit o sumă record. "S-au băgat, atunci, peste un milion de dolari. Piaţa Concordia a devenit cea mai modern din oraş şi, implicit, cea mai scumpă", ne-a declarat Simona Drăghincescu, directorul Direcţiei de Administrare a Pieţelor şi Târgurilor din Brăila.

Ca şi cum investiţia din acei ani nu ar fi fost destul, în 1999, în Concordia s-a turnat o nouă platformă din beton, s-a pus copertină specială în zona Fructe - Legume, s-au ridicat module pentru fiecare sector de activitate. "Atunci s-au cheltuit 5,9 miliarde de lei vechi", a adăugat Simona Drăghincescu.

Executorul cu proces-verbal

image

În 2005, Simion Cloşcă a venit cu patalamaua cum că este proprietarul a o mie de metri pătraţi. După procese şi paraprocese, noua administraţie a fost obligată să-i dea bucata din piaţă.

Anul trecut, hop un alt proces. Constantin Ţigău a cerut 235 de metri pătraţi. Şi a câştigat. Primarul a făcut comisie, dar a ajuns la concluzia că pe bucata respectivă de teren sunt bunuri publice.

"N-am putut să-i dăm în posesie bunuri publice, iar el m-a reclamat, pe mine şi pe alţi cinci membri ai comisiei, pentru abuz în serviciu şi nerespectarea hotârârii judecătoreşti. Am dat declaraţie la Poliţie, aştept să mă cheme la instanţă", ne-a declarat primarul Simionescu.

image

În consecinţă, executorul a descins în piaţă. "Doar a constatat că acolo sunt bunuri publice de şapte miliarde de lei vechi. A lăsat un proces verbal", mai spune Simionescu.

Mai mult: "Invocând speţa lui Cloşcă, a venit şi o anume Georgeta Diacon care a cerut peste 300 mp. Dosarul acesta este la Curtea de Apel Galaţi", a mai spus Drăghincescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite