Primarul Brăilei s-a oferit să cumpere fetiţei unor şomeri rechizite pentru clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în cotidianul Adevărul de Seară Brăila a fost semnalat cazul Biancăi, de 7 ani, fetiţa ai cărei părinţi şomeri nu îşi permit să-i cumpere rechizite, primarul Aurel Simionescu ne-a sunat şi a anunţat că mâine după-amiază îi va cumpăra Biancăi tot ce îi trebuie pentru a merge la şcoală. 

Sensibilizat de povestea fetiţei cu ochii de culoarea "castanei coapte", primarul Aurel Simionescu a susţinut că va cumpăra tot ce trebuie pentru ca Bianca să se bucure de prima zi de şcoală.

"Nu vreau publicitate, nu vreau reclamă, vreau doar să iau legătura cu familia Cocoş şi să cumpăr un set complet pentru şcoală, pentru Bianca. M-a impresionat povestea ei pe care am citit-o în Adevărul de Seară Brăila", ne-a spus primarul Aurel Simionescu.

Reamintim că Bianca Cocoş, de 7 ani, a fost înscrisă la şcoală de către mama sa Mihaela. Disperată, mămica ne-a povestit că a devenit şomeră în urmă cu aproape un an, iar de atunci munceşte pe unde poate pentru a-şi creşte copilul. Tatăl, fizioterapeut de profesie, a rămas şi el şomer, iar de ceva timp munceşte cu ziua în amenajări interioare. 

Lacrimi pentru o ciocolată

Cei doi soţi Cocoş povestesc că au învăţat o viaţă întreagă pentru ca acum, la 35, respectiv 37 de ani, să nu-şi poată împlini un vis simplu: acela de a-şi vedea copilul în clasa I.

"Fetiţa îmi cere un ou Kinder, iar eu îi spun că trebuie să păstrăm banii pentru caiete. Este dureros. Iar de luna viitoare nu mai iau nici şomaj", ne-a spus MIhaela Cocoş.

Ca Bianca, în Brăila, sunt sute de copii. Mogâldeţe care te privesc trist la semafor şi cerşesc o bucată de pâine, copii aparent veseli care au trecut la capitolul "Interzis" banala ciocolată sau păpuşa cu ochi de cleştar pe care au zărit-o în vitrina unui mare magazin de pe Regală, magazin despre care mami spune mereu că e închis.

Spuneţi-le povestea aici şi ajutaţi-i, măcar cu un zâmbet.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite