Primarul Brăilei despre protestul bugetarilor: "Nu pot să stau cu mortul pe masă fiindcă-i grevă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajunși la capătul răbdării, funcționari publici, profesori sau cadre medicale, cu toții protestează. Brăilenii se vor lovi de uși închise la Finanțe, elevii vor găsi lacăte pe școli, iar bolnavii trebuie să mai aștepte. Şi o parte dintre salariații Primăriei vor face grevă.

Ultima zi a lunii mai aduce și prima zi de grevă. Începând cu 31 mai sindicatele au anunțat grevă generală pe perioadă nedeterminată.

Brăilenii care au probleme de rezolvat luni, la Finanțe ar face bine să le amâne. Ghișeele sunt închise pentru o zi.

„Ne vom prezenta la serviciu, dar nu vom munci. În cadrul instituției sunt aproximativ 450 de persoane. 290 sunt afiliate la sindicatul nostru și dintre aceștia 250 participă la grevă", spune Cristian Marcu, liderul finanțiștilor.

image

Și elevii vor găsi școlile închise. Inspectorul școlar general, prof. Viorel Botea susține că proba de competențe lingvistice a bacalaureatului se va desfășura în condiții normale: „La Brăila se va organiza examenul pentru că elevul este în centrul activității noastre".

De cealaltă parte a baricadei, liderul Sindicatului Învățământ Brăila, prof. Valeriu Partene declară că boicotează examenul maturității: „Din punctul nostru de vedere, al sindicatului din învățământ, este grevă generală, se boicotează bacalaureatul, se îngheață anul școlar, nu se pun note, nu se încheie situațiile școlare. În rest, colegii mei din învățământ vor hotărî cum procedează".

image

Prefectura, la muncă

Funcționarii publici din Primărie vor participa la grevă, dar nu toți. Primarul Aurel Simionescu îi susține, cu o condiție: „Sunt activități minimale ce trebuie să se desfășoare în bune condiții. Se nasc copii, oamenii se căsătoresc și mai și mor. Nu pot să stau cu mortul pe masă pentru că e grevă".

image

Salariații din Prefectură și Consiliul Județean (CJ) nu vor participa la grevă. Motivația celor din CJ este simplă. „Noi nu suntem organizați într-un sindicat, rămânem în activitate", spune Nicu Filoti, secretarul CJ. Luiza Pricop, purtătorul de cuvânt al Prefecturii spune că niciun angajat al acestei instituții nu și-a anunțat intenția de a participa la grevă.

„Sanitas" Brăila spune că protestul nu va afecta urgențele din spitale, medicii fiind pe baricade pentru pacienți, dar că cei din Policlinică își vor închide cabinetele în semn de protest în intervalul orar 7.00 - 15.00.

În funcție de calendarul protestelor organizate de Cartel Alfa, polițiștii membri de sindicat vor participa în timpul liber la aceste acțiuni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite