Primarul Brăilei declară război zvonacilor după ce s-a dovedit că apa de la robinet nu este toxică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Simionescu, primarul Brăilei
Aurel Simionescu, primarul Brăilei

Primarul Brăilei s-a arătat extrem de nemulţumit de declaraţiile din ultimele zile cu privire la modul în care au reuşit autorităţile să gestioneze problema aşa zisei ape toxice de la robinet. De asemenea, Aurel Simionescu i-a avertizat pe lansatorii de zvonuri care crează panică printre oameni că vor avea probleme serioase.

Edilul şef a încercat să convingă în cadrul unei conferinţe de presă astăzi dimineaţă că de fapt situaţia a fost tot timpul sub control şi nu s-a procedat la întâmplare sau la presiunea externă.

„Cei care se hazardează sau care cred că lucrurile sunt lăsate l-a întâmplare şi că unii de la nivel central până la nivel local sunt iresponsabili şi lasă lucrurile l-a întâmplare, ar trebui să-şi revizuiască puţin atitudinea. Să avem în vedere că unele anunţuri care se fac prin diverse metode, dela ziar, la blog-uri, şi sms, inclusiv cele care anunţă nu ştiu ce bombă în nu ştiu ce şcoală, sunt sancţionabile", a spus primarul.

CITIŢI ŞI: Rezervoarele Brăilei pot stoca apă potabilă pentru două-trei zile

Edilul a asigurat că toţi cei care răspândesc astfel de zvonuri s-ar putea să aibă probleme, iar atunci când vor avea ceva serios de anunţat chiar nu vor mai fi crezuţi.

„Eu am cerut analizele pe lunile iulie, august şi septembrie, să vedeţi că în fiecare lună se iau între 40 şi 45 de probe care se analizează în laborator, apoi se face un raport de calitate a apei potabile pe luna respectivă, cu parametrii aferenţi. Nu se face întâmplător sau când cere cineva sau când i se pare cuiva ceva. Momentele în care se fac analizele sunt momente de vârf, când se fac analize mai dese, dar calitatea apei este monitorizată în fiecare zi cu analize complete pe toţi parametrii existenţi", a asigurat astăzi dimineaţă primarul municipiului.

Edilul a făcut apel şi la brăileni că zvonistica prin care se crează panică nu face bine nimănui şi că fiecare ar trebui să se gândească bine atunci când împrăştie diverse anunţuri.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite