Primăria Brăila pregăteşte realizarea unui pasaj subteran în cartierul Lacu Dulce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Brăila şi-a propus să construiască un pasaj subteran în cartierul Lacu Dulce. Proiectul va fi finanţat prin fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR).

Primarul Aurel Simionescu a declarat că are de gând să finalizeze proiectul până în anul 2014, pentru ca acesta să poată intra pe partea de finanţare europeană alocată perioadei 2014-2020.


Se urmăreşte dezvoltarea zonei cartierului Lacu Dulce din Brăila. Potrivit statisticilor, în această zonă locuiesc circa 6.000 de personae, iar realizarea unui pasaj de trecere fie subteran, fie suprateran ar fi foarte bine venit deoarece, după cum a explicat şi Simionescu, oamenii nu ar mai trebui să aştepte la barieră.


Fără barieră


"Cu o astfel de trecere, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să stea să aştepte la barieră", a declarat edilul şef. El a mai precizat că deocamdată nu se ştie cu exactitate unde va fi amplasat pasajul.
Sunt în discuţie trei locaţii: zona barierei, capătul cimitirului sau în spatele Spitalului Judeţean de Urgenţă. Alegerea va fi făcută în funcţie de ceea ce spun proiectanţii.


Simionescu a recunoscut că ideea pasajului a fost motivată şi de semnalele venite de la locatarii din cartierul Lacu Dulce care cereau o soluţie de uşurare a traficului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite