Poveștile anticarilor, caricaturile lui Pătrășcan, poze cu Brăila de acum 100 de ani vor fi reunite în sărbătoarea orașului/Vezi aici programul manifestărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de spectacole, expoziţii şi concursuri vor fi prezentate brăilenilor, culminând cu Ziua Marinei, de duminică. Brăila îmbracă, astăzi, straie de sărbătoare. Vor fi prezentate spectacole în aer liber, concerte, Târgul Anticarilor şi expoziţia de caricatură a lui Costel Pătrăşcan

Astăzi, se dă startul zecilor de manifestări organizate cu migală de instiţuiile statului, şcolile şi instituţiile culturale brăilene, cu ocazia Zilelor Municipiului Brăila. Cu un buget mai mic decât anul trecut, Primăria şi CJ au reuşit să transforme oraşul, pentru patru zile, în capitală a cântecului şi veseliei, în ciuda crizei care îşi arată chipul hidos.

„Am pregătit anul acesta manifestări pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile", ne-a spus Camelia Guşatu, din cadrul Primăriei. În holul Primăriei, se află, din această seară, expoziţia de sculptură „Xilofonând cu Arta".

Sărbătoare: Încep „Zilele Brăilei” cu muzică, dans și voie bună

Mâine, „Târgul Anticarilor"

Vineri, 13 august, 50 de familii brăilene cu peste 50 de ani de căsnicie vor fi premiate la „Maria Filotti". La ora 15.00, are loc, la Biblioteca Judeţeană, vernisajul expoziţiei „Şantierul Naval - 70 de ani de activitate". La 17.30, se deschide pe Regala „Târgul Anticarilor".

La aceeaşi oră, la teatru, se vernisează expoziţia de afişe „60 de ani de activitate teatrală permanentă la Brăila", expoziţia de picturi ale membrilor UAP, atelierul fotografic la minut „În haina unui personaj iubit" şi expoziţia foto „Brăila interbelică în imagini".

Sărbătoare: Vin „Zilele Brăilei", cu suveniruri, bragă şi teatru pe Strada Regală

Concomitent, pe Regala, va fi vernisată expoziţia de caricatură a lui Pătrăşcan şi expoziţia foto a Şcolii de Arte. La intersecţia cu Petru Maior, Centrul de Creaţie va expune ţesături, cusături, ştergare, foiţe, scoarţe şi marame. Va fi organizată o şezătoare a celor mici şi o expoziţie de icoane. La 18.00, în Grădina Mare, va fi recitalul formaţiei „Generaţii" şi concursul de desene pe asfalt.

La aceeaşi oră în Parcul Monument au loc programe artistice ale Liceului de Artă, Şcolii de Arte, ale formaţiei Ianca, expoziţia de picturi a Şcolii Fănuş Neagu.

Vineri seară, parada muzicilor militare

La 18.00, în Staţiunea Lacu Sărat, are loc concertul de muzică uşoară „Steluţe Dunărene", programul de muzică populară al Casei de Cultură şi recitalul Sânziana Miruna Popa şi Alexandru Naum Popa, de la „Fănuş Neagu". Începând cu ora 19.00, va putea fi urmărită Parada Muzicilor Militare, pe traseul Barieră - Călăraşilor - Faleză.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite