Porumbeii brăileni sunt în topurile naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porumbiţa brăileană Romina, una dintre participantele la expoziţia naţională
Porumbiţa brăileană Romina, una dintre participantele la expoziţia naţională

26 de porumbei voiajori au reprezentat Brăila în cadrul Expoziţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România. Cele mai bune rezultate ale Brăilei aparţin tandemului "Alexandru şi Matei", care au obţinut locul V naţional, la categoria fond maraton crescător, şi locul VII naţional, categoria fond maraton maturi.

Cei mai frumoşi şi valoroşi porumbei voiajori din România, alături de crescătorii lor, şi-au dat întâlnire, în acest week-end, la Braşov. Sutele de înaripate au participat la prestigioasa Expoziţie Naţională a Federaţiei Crescătorilor de Porumbei din România, ediţia cu numărul 41.

26 de porumbei voiajori, cu un penaj deosebit, o musculatură perfectă şi mai ales cu mii de kilometrii parcurşi, au reprezentat Brăila în cadrul expoziţiei naţionale.

"După un an în care Asociaţia Columbofilă Danubius Brăila a organizat cinci concursuri, în care porumbeii din zona de sud - est a României au fost lansaţi din localităţile Preszmyel, Terespol şi Varşovia, a venit momentul în care cele mai bune exemplare din ţară participă la expoziţia naţională", ne-a spus Marian Dragomir, preşedintele Asociaţiei Columbofile "Danubius" Brăila.

O altă performanţă este cea a asociaţiei brăileane, care a reuşit să se claseze pe locul IV naţional, categoria fond maraton, în clasamentul asociaţiilor române.

Cei mai valoroşi porumbei

La Brăila, cele mai bune rezultate le-au obţinut tandemul "Alexandru şi Matei": locul V, la categoria fond maraton crescător, locul VII, la categoria fond maraton maturi, Vasile Bădin: locul VI, categoria maraton tinert, Vasile Moşescu: locul VIII, categoria fond maraton maturi şi Mihai Adrian: locul 15, categoria fond maraton internaţional.

„Am avut în expoziţie două porumbiţe, Queen şi Romina. Printre sutele de păsări renumite la nivel naţional, noi suntem mândri că am avut în expoziţie două exemplare şi că am reprezentat cu cinste Brăila", ne-a spus Dorin Matei, membru al tandemului "Alexandru şi Matei".

2009 - an greu pentru columbofilii brăileni

„Pentru columbofilii brăileni, anul 2009 a fost unul dificil datorită condiţiilor meteo în continuă schimbare, a concurenţei de pe plan naţional şi doar calitatea porumbeilor, coroborată cu organizarea concursurilor, au condus la rezultate bune", a concluzionat Marian Dragomir, preşedintele Asociaţiei Danubius Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite