Portret: Mihai Diaconu este poliţistul care răspunde de cea mai agitată zonă a Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a dorit să urmeze acelaşi drum ca tatăl său şi s-a înscris la Şcoala Militară „Vasile lascar" Câmpina. Acum lucrează în cadrul Biroului Ordine Publică, la Poliția de Proximitate.

Din 1992, de când a absolvit Şcoala Militară „Vasile Lascar" din Câmpina a început să lucreze ca poliţist, călcând pe urmele tatălui său. A fost repartizat la Poliţia Municipiului, Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban unde îşi desfăşoară activitatea şi în prezent.

În primul an a lucrat ca agent de ordine pentru ca apoi să fie sectorist fiindu-i repartizată zona centrală a oraşului. În 2003 a devenit şef sector siguranţă publică pentru zona centrală, funcţie pe care a ocupat-o până în 2008, când a început să lucreze pentru Compartimentul Poliţiei de Proximitate.

Portret: Ion Scurtu este prorectorul cu şapte brevete de inventator/ Vezi aici realizările profesorului universitar brăilean

Zona de care răspunde este cuprinsă între Bulevardul Independenţei, strada 1 Decembrie 1918, Bulevardul Dorobanţilor şi Faleză, aici locuind aproximativ 35.000 de brăileni.

Util: programul poliţistului

Problemele oamenilor din zona nr. 5 sunt aduse în atenţia agentului şef la Camera de Consiliere din Piaţa Concordia, luni, miercuri şi vineri între orele 12.00 - 13.00 şi marţi şi joi de la 16.00 la 18.00, dar şi la sediul Poliţiei Municipiului, strada Ana Aslan, nr. 38, camera 13, zilnic, între 8.00 şi 10.00.

„Fiind vorba de zona centrală a oraşului, fluctuaţia este mare. Ca urmare apar şi problemele: furturi din buzunare, spargeri auto, spargeri la societăţi comerciale", spune agentul şef Mihai Diaconu.

În ultima perioadă bătrânii au căzut în plasa celor care îşi atribuie o altă identitate pentru a le lua banii. O bătrână a dat 1.700 de lei pentru amenajarea scării unui bărbat care se dădea zugrav, iar meseriaşul a dispărut cu banii.

„Din primele verificări a rezultat că s-a comis infracţiunea de înşelăciune, lucrarea urmând a fi repartizată compartimentului specializat spre rezolvare", a precizat poliţistul.

Portret: Lucica Georgiana Nicola este brăileanca care luptă pentru copiii cu dizabilităţi

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt cele mai mari probleme cu care vă confruntaţi?

„În ultima perioadă s-au înmulţit stările conflictuale. Avem şi multe sesizări de la persoane în vârstă care ne spun că se adună mulţi tineri în faţa sau spatele blocului şi beau. De multe ori aceştia beau suc şi stăteau de vorbă".

Care sunt cele mai mari realizări personale şi profesionale?

„În primul rând familia şi copilul. Realizarea profesională este că am absolvit Facultatea de Drept şi sunt jurist. Din cei 18 ani de activitate în ultimii 17 am avut calificativul „foarte bine" an de an".

Profil

Născut. 11 noiembrie 1968, Iaşi

Studii. Facultatea de Drept, Universitatea Bioterra Bucureşti

Profesie. Agent şef Poliţia de Proximitate

Familie. Căsătorit, un copil

Portret: Daniela Agache pune biciul pe marii poluatori brăileni

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite