Portret: Mihaela Bianca Tarău este juristul de la Protecţia Consumatorilor Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi iubeşte meseria şi o face cu pasiune. De mai bine de o lună este cea care împreună cu comisarii de la Protecţia Consumatorilor îi consiliază pe brăilenii cu probleme.

A ales Facultatea de Drept pentru istorie deşi la vremea respectivă a oscilat între Istorie şi Drept. După trei ani de la terminarea facultăţii, timp în care a fost în concediu de creştere a copilului şi-a început activitatea ca jurist şi a lucrat atât la firme particulare, cât şi la o instituţie de stat.

„Am fost consilier juridic pe consultanţă juridică şi instanţă. Mai bine de doi ani am lucrat la Direcţia Agricolă Brăila. Mi-am făcut profesia cu plăcere şi am avut o activitate intensă, dat fiind numărul mare de dosare. Mă simt împlinită pentru perioada lucrată acolo pentru că mi-am făcut datoria", spune Mihaela Tarău.

Portret: Mihai Diaconu este poliţistul care răspunde de cea mai agitată zonă a Brăilei

La 1 iulie 2010, juristul a devenit comisar şef adjunct al CJPC Brăila.

„Sunt un om deschis la orice este nou şi mă acomodez destul de repede oriunde. Aici se lucrează doar cu legislaţia, numai că vorbim de una specifică cu care încerc să mă acomodez. Am găsit un colectiv de oameni extraordinari, cu care poţi colabora, cu foarte multă vechime în meserie", spune comisarul şef adjunct al Protecţiei Consumatorilor.

Instituţiile bancare, reclamate

Deşi nu este de foarte mult timp în fruntea CJPC, Mihaela Tarău spune că cele mai multe reclamaţii pe care instituţia pe care o conduce le primeşte vin din partea oamenilor care au probleme cu sistemul bancar.

„Cele mai multe reclamaţii vizează domeniul bancar, respectiv comisioanele pe care băncile le stabilesc fără a anunţa consumatorii în prealabil. Avem reclamaţii şi pe domeniul alimentar, dar mai puţine, şi pe telefonia mobilă şi serviciile de cablu. Legislaţia în vigoare specifică faptul că un consumator trebuie informat înainte de a se face orice modificare", mai spune comisarul.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Care este cea mai mare realizare?

„Copilul şi familia sunt cele mai mari realizări. Familia este pe primul loc, apoi vorbim de traseul şi realizările profesionale".

Aţi putea urma o altă meserie?

„Îmi place extraordinar ceea ce fac, îmi place enorm meseria de jurist. Nu ştiu dacă aş reuşi să fac altceva. Nu am încercat să optez pentru o altă specializare. M-am axat pe consiliere juridică. La o instituţie de stat intri pe mai multe probleme în juridic decât la privat. La o instituţie de stat întâmpini o gamă largă de probleme pe care trebuie să le rezolvi".

Portret: Ion Scurtu este prorectorul cu şapte brevete de inventator/ Vezi aici realizările profesorului universitar brăilean

Profil

Născută. 28 mai 1975, Brăila

Studii. Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu" Bucureşti

Profesie. Jurist, Comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Brăila

Familie. Căsătorită, un copil

Portret: Lucica Georgiana Nicola este brăileanca care luptă pentru copiii cu dizabilităţi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite