Portret: George Alexandru livrează pizza cu licenţa în buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din timpul facultăţii a căutat un loc de muncă, pentru că ştia că părinţilor săi le era greu să îl ţină la şcoală. Din păcate, criza i-a estompat visele cu care se hrănise în timpul studiilor.

La început, George a lucrat la supermarket, la raioanele de legume-fructe şi la cel de peşte. I s-a părut o experienţă cu totul neplăcută.

„Pur şi simplu erau acolo oameni de care nu vreau să-mi amintesc. Te puneau să faci la nesfărşit lucruri contradictorii. La zece minute după ce te puneau şefii de raion să faci ceva, dădeau un alt ordin să mutăm mutarea. De fiecare dată aveau grijă ca atunci când dădeau ordine să vorbescă la telefon cu şefii, astfel încât să fie auziţi ce competenţi sunt ei", ne-a povestit George.

Nu a rezistat prea mult la primul loc de muncă şi a plecat în căutarea unui alt job, unde respectul faţă de angajat era pus la un loc mai de cinste în ierarhia valorilor.

Colectivul tânăr animă activitatea

În căutarea unui nou loc de muncă, a depus CV-uri peste CV-uri la toate firmele posibile. A căutat job în care să poată pune în aplicare ceea ce a învăţat în facultate. Din păcate, toate demersurile sale au rămas fără ecou. La un moment dat, s-a resemnat dar, ştiind că soarta îi ajută numai pe cei curajoşi, a luat taurul de coarne şi a căutat doar un loc de muncă.

„Am avut norocul să găsesc la pizzerie un loc ca şofer pe maşina care livrează pizza la domiciliu. Sincer, regret că nu mi-am început activitatea în câmpul muncii cum ziceau părinţii, direct aici. Pentru că am întâlnit un colectiv minunat cu care mă înţeleg perfect. Ca să zic aşa, toată lumea suntem aici o gaşcă veselă. Fiecare îşi face treaba repede şi eficient, iar acest lucru se vede în numărul crescând de comenzi", ne-a declarat franc George Alexandru.

La volanul maşinii cu care livrează Pizza la domiciliu George a ajuns să cunoască fiecare strădă din municipiu, dar şi fiecare groapă ivită în asfalt.

„Lucrăm aici şi în tură de noapte. Sunt destui petrecăreţi care la ora două sau trei sună şi solicită produsele noastre. Şi trebuie să ajungem în timpul cel mai scurt, astfel încât clientul să fie mulţumit de serviciile prestate. Dar de multe ori întârziem nu din cauza noastră ci a celor care la miez de noapte mai se opresc în intersecţie şi blochează drumul sau mai trag o liniuţă la adăpostul întunericului. Asta este, te adaptezi şi faci treaba până la capăt", ne-a mărturisit George, care este mulţumit că job-ul îi oferă, cât de cât, posibilitatea de a comunica.

„Să nu se spună că din tot ce am învăţat în facultate nu aplic nimic. Măcar la capitolul comunicare pot spune că aplic ceea ce am învăţat la cursuri", a conchis amuzat George Alexandru.

Întrebări şi răspunsuri

Ai avut vreodată necazuri cu clienţii?

"Mai sunt şi clienţi care au puţin chef de sfadă, dar le vorbeşti frumos, cu tact şi în cele din urmă te invită la o bere. Dar şi atunci, tot cu tact le explici că eşti în timpul serviciului şi dacă rămâi fără carnet pentru o gură de bere, rămâi şi fără slujbă. În felul acesta, toată lumea se înţelege cu toată lumea".

Te-ai gândit să-ţi încerci norocul în străinătate?

"Da, dar nu se poate. Mi-am cumpărat cu chiu cu vai o maşină şi acum plătesc la bancă rata aferentă. În plus şi afară ce pot fi angajat? Tot ceva gen pizza boy. Cel puţin aici am un loc de muncă, sunt apreciat de colegi, am prietenii cu care mă simt în lumea mea".

Ce-i place

Îi place la nebunie sportul. Este atras de sporturile extreme dar nu practică decât skateboard-ing şi patinaj. Găseşte mereu timp ca să iasă cu placa sau cu rolele. Îi place muzica dată tare, ascultă hip-hop, house şi rock.

Ce nu-i place

Detestă mâncarea gătită. Este adeptul fast-food-ului, poate şi din cauza locului de muncă. Nu-i plac leneşii şi cutrele care te sapă pe la spate. Nu-i plac oamenii care se împăunează cu munca subalternilor şi care niciodată nu au cuvinte de laudă pentru colegi.

Profil

Născut: 8 noiembrie 1987, Brăila.

Studii : Facultatea de Management-Marketing.

Ocupaţie: Pizza Delivery Boy.

Familie: celibatar.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite