Portret: Artistul plastic Cornelia Conon este mentorul copiilor de la Liceul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesoara Cornelia Conon e pasionată de grafică şi design
Profesoara Cornelia Conon e pasionată de grafică şi design

Şef catedră Arte Vizuale, membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi consilier pe probleme de carieră, Cornelia îşi desfăşoară activitatea la unul dintre cele mai apreciate licee brăilene. Profesor titular gr. I, Cornelia Conon este director adjunct al Liceului de Artă „Hariclea Darclee" din Brăila, instituţia unde învaţă cei mai talentaţi copii ai oraşului - viitorii muzicieni, graficieni, arhitecţi şi pictori ai României.

Cornelia Conon a absolvit Universitatea de Arte Plastice din Bucureşti. Este artist plastic profesionist, membru cu drepturi depline al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP). A expus lucrări la mai multe saloane locale, naţionale şi internaţionale de artă, fiind totodată expert în design interior.

Bun organizator, Cornelia Conon a pus la punct standuri de prezentare a liceului, dar şi activităţi artistice cu caracter reprezentativ pentru comunitatea locală.

Carieră de invidiat

„Până în 2003, am îndeplinit funcţia de grafician şi am coordonat campanii publicitare, ocupându-mă, totodată, de concepţia grafică a materialelor promoţionale, inclusiv la târgurile de marketing. Ulterior, am ocupat funcţii în învăţământ", a precizat artistul plastic.

Cornelia Conon este director adjunct al Liceului de Artă "Hariclea Darclee" din februarie 2009. În această calitate, a iniţiat şi colaborat la realizarea site-ului liceului, a atras finanţări extrabugetare şi a iniţiat Consiliul Artistic al unităţii de învăţământ. În calitate de metodist CCD, a efectuat inspecţii şcolare în municipiu şi judeţ, fiind membru în Consiliul Consultativ de specialitate, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Totodată, Cornelia Conon a elaborat programe de opţional şi regulamente ale Concursurilor naţionale „Gh. Naum" şi a obţinut rezultate remarcabile în cadrul unor proiecte de parteneriat educaţional, inclusiv Proiecte Comenius.

Întrebări şi răspunsuri

Performanţele dvs. profesionale au fost dublate de cele pentru pregătirea elevilor. Puteţi exemplifica?

C.C: „Elevii pregătiţi de mine au obţinut premii I şi II la fazele judeţene, naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor. Un singur exemplu: Eleva Rodica Teodorescu a obţinut Premiul I la Concursul Internaţional „Camil Ressu", desfăşurat în 2007".

Aţi coordonat lucrări inclusiv în cadrul unor proiecte Comenius. Ce ne puteţi spune în legătură cu aceasta?

C.C.: „Am fost coordonator al lucrărilor realizate în şezătoare, în cadrul Proiectului Comenius din 2008, precum şi al întâlnirii cu artiştii plastici brăileni, în anul 2007".

Profil

Născută: 6 septembrie 1973, Brăila.

Studii: Universitatea de Arte Bucureşti.

Ocupaţie: Profesor, director adjunct al Liceului de Artă Brăila.

Familie: Căsătorită, un băieţel.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite