Pompierii avertizează: Curăţenia de primăvară poate provoca pagube

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţa unui brăilean din comuna Scorţaru Nou a fost cuprinsă de flăcări după ce omul a încercat să ardă resturile vegetale adunate din curte. Pompierii care au ajuns rapid la faţa locului au stins incendiul. Gardul şi lucerna din gospodărie au căzut pradă focului necruţător.

Ieri seară, în timp ce făcea curăţenie prin gospodărie, Toma L., din satul Gurguieţi, comuna Scorţaru Nou, a dat foc la resturile vegetale strănse prin curte. Focul a fost lăsat nesupravegheat şi din această cauză s-a întins. Incendiul a cuprins gardul din lemn şi aproximativ trei tone de lucernă.

Pentru stingerea lui a fost nevoie de intervenţia Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila, care a acţionat cu două autospeciale. Pompierii au stins incediul după numai 30 de minute şi nu au fost înregistrate victime.

Pentru că în această perioadă, proprietarii gospodăriilor fac curăţenia de primăvară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea" al judeţului Brăila, le recomandă brăilenilor să aleagă cu grijă locul unde depozitează gunoaiele vegetale pentru a le da foc. Acestea nu trebuie lăsate nesupravegheate şi de asemenea ar trebui să se asigure mijloacele necesare pentru stingerea unui posibil incendiu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite