Polițistul care a uitat de medicină când a descoperit computerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sava Popa și-a dorit să devină medic oftalmolog, dar a descoperit calculatoarele. A intrat în Poliţie ca specialist IT în sisteme electronice de securitate.

Inițial și-a desfășurat activitatea ca programator, iar în 1999 a devenit inginer electronist cu acte-n regulă. Un an a fost profesor de electronică, iar între 2002-2006 a lucrat ca analist programator la o sucursală a unei bănci din Brăila.

Din 2006 este ofițer electronist , la Biroul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brăila. „Imaginea Poliției văzută din exterior este cu totul alta şi nu regret nici un moment că am ajuns să lucrez aici", ne-a spus Sava Popa.

Se ocupă de servicii electronice de securitate. Este exact ceea ce îl reprezintă cel mai bine și nu crede că i s-ar fi potrivit mai bine altă meserie. Acum este unul dintre cei fără acordul căruia un sistem de securitate sau dispeceratele de monitorizare și intervenție nu primesc avizul de funcționalitate.De asemenea se ocupă de avizarea personalului tehnic și de licențierea societăților specializate pe acest domeniu de activitate.

Satisfacții profesionale

Își amintește cu plăcere de momentele de satisfacție profesională, atunci când activitatea sa și a colegilor de birou dă rezultate.

„Îmi aduc aminte un caz de acum ceva timp în urmă când o tentativă de furt la o societate de la Viziru a fost întreruptă pentru că exista acolo un sistem de alarmare care i-a speriat pe hoţii care au fugit. Convingem oamenii că existența unui sistem de securitate este importantă, mai ales în ceea ce privește prevenția. Nu putem să eradicăm fenomenul infracțional, dar cel puțin unul din 10 posibili infractori e determinat să renunțe la tentație tocmai pentru că în incintă există un sistem de securitate", ne-a spus Sava Popa.

Credeți că fiul vă va urma în carieră?

„Acum, la 10 ani, el vrea să fie medic oftalmolog, ca şi mine. Și asta după o experiență plăcută. Mai târziu nu se știe ce se va întâmpla. Și eu vroiam să devin tot medic oftalmolog, apoi am descoperit calculatoarele și totul s-a schimbat. Și lui îi plac de asemenea calculatoarele”.

Ce vă caracterizează?

„Lucrul bine făcut și cu simțul răspunderii. Nu-mi plac lucrurile făcute cu mântuială. De asemenea, nu-mi place birocrația, dar nici snobismul, dar, din păcate, trebuie să privim realitatea așa cum este ea”.

Profil

NĂSCUT. 30 octombrie 1975, Brăila

Studii. Facultatea de Inginerie Electronică - Universitatea Dunărea de Jos Galați

Ocupație. Ofițer electronist -Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila

Familie. Căsătorit, un băiat

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite