Poliţistul arestat pentru luare de mită, eliberat. Se pare că DGA-ul n-a depus proba-cheie la dosar: banii inscripţionaţi cu „mită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţerii DGA, în acţiune
Ofiţerii DGA, în acţiune

Agentul şef principal de Poliţie Radu Voicu, 43 de ani, din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Brăila, arestat pe 9 octombrie pentru că ar fi luat o şpagă de 500 de euro de la un şiofer din Tichileşti pentru a-i „măslui" alcoolemia, a fost pus în libertate pe 12 octombrie, urmare a deciziei instanţei Curţii de Apel Galaţi.

Direcţia Generală Anticorupţie s-a ocupat de acest caz, iar în ziua de 7 octombrie a organizat un flagrant, arătând că poliţistul ar fi luat 500 de euro de la un anume Gabi Nedelcu, din Tichileşti, pe care l-ar fi prins, pe 30 septembrie, conducând sub influenţa alcoolului.
Încâlcite căi
În primul comunicat al DGA, se arăta că agentul de Poliţie „a lăsat să se creadă că are influenţă asupra cadrelor de la Serviciul de Medicină Legală şi că va interveni pentru a-l ajuta pe şofer aşa încât din rezultatele probelor biologice recoltate pe 30 septembrie să rezulte o alcoolemie mai mică, care să nu atragă întocmirea dosarului penal".
Potrivitprocurorilor brăileni, în baza rezoluţiei întocmite de către ofiţerii DGA Brăila, „agentul a pretins şi primit suma de 500 de euro, iar lăsarea lui în libertate ar prezenta pericol concret pentru ordinea publică".
Mai mult: „Inculpatul a acţionat u îndrăzneală maximă primind suma de 500 de euro în sediul Poliţiei Municipiului", se arată în documentul formulat de către DGA.
Numai că, la arestare, surpriză: DGA nu ar fi putut prezenta proba-cheie, suma de 500 de euro inscripţionată „mită".
Cu toate acestea, judecătorii brăileni l-au arestat pentru 29 de zile, ba chiar, pentru a puncta eforturile depuse de instituţiile abilitate în vederea soluţionării acestui caz, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, magistrat Fănel Mihalcea, susţinea: „Eforturile susţinute şi strânsa colaborare dintre procurorii brăileni, lucrătorii DGA Brăila şi ai IPJ Brăila au făcut ca activităţile derulate să îşi atingă finalitatea, respectiv respectarea şi aplicarea legii".


Eliberat de îndată, la recurs


Poliţistul a făcut recurs la mandatul de arestare preventivă, la Curtea de Apel Galaţi, iar pe 12 octombrie, instanţa l-a pus de îndată în libertate.
Potrivit încheierii de şedinţă, „instanţa Curţii de Apel admite recursul declarat de inculpatul Radu Voicu, casează încheierea de şedinţă formulată de Tribunalul Brăila şi dispune punerea de îndată în libertate de sub puterea mandatului de arestare preventivă".


Judecătorul Marius Marcian Istrate, de la Curtea de Apel Galaţi, ne-a comunicat că deizia se va motiva în termen de cel mult 10 zile.
Culmea este că, în recurs, poliţistul a invocat taman lipsa celei mai importante probe din dosar: bancnota luată şpagă!
„Nu putem să comentăm această situaţie, mai ales că este vorba despre o anchetă aflată în desfăşurare", ne-a declarat Sarmizia Fetcu, purtător de cuvânt al DGA.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite