Poliţiştii şi asiguratorii vor răspunde în faţa Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii şoferi au crezut că vor fi despăgubiţi după ce au dat în gropi
Unii şoferi au crezut că vor fi despăgubiţi după ce au dat în gropi

Procesele verbale de constatare a unor daune la maşini vor fi atent verificate. Brăilenii care şi-au închipuit că-şi vor repara maşinile pe seama Primăriei şi-au greşit socotelile. Municipalitatea va merge în instanţă cu dosarele „dubioase".

Primăria a primit de la firmele de asigurări poze ale unor maşini care au avut de suferit după ce au dat în diverse gropi din oraş. Printre cele câteva zeci de solicitări sunt şi câteva pentru care primarul Aurel Simionescu este dispus să meargă în instanţă, după ce a constatat că pagubele sunt exagerate în unele cazuri

„Cineva ne prezintă cu poze, făcute la momentul respectiv, o stradă cu denivelări şi solicită despăgubiri pentru că autoturismul i s-a stricat după ce a intrat cu maşina în gropile din asfalt. Bara de protecţie din plastic s-a spart la autoturism în urma incidentului. Altul arată cu poze piatra cubică puţin sărită lângă o canalizare. A dat cu autoturismul în groapă şi s-a spart parbrizul şi scutul", spune edilul şef.

Procese verbale de tot râsul

Nemulţumirea acestuia se îndreaptă şi spre poliţiştii care semnează procesele verbale de constatare. „Pe strada Dianei, colţ cu Dorobanţilor, un şofer a intrat cu autoturismul în viteză în intersecţie, o piatră i-a sărit pe maşină şi pagubele consemnate în procesul verbal de poliţist au fost la: aripa dreaptă faţă, janta dreaptă faţă, avelopa dreaptă faţă", mai spune primarul.

Şi cum majoritatea celor semnalate şi ajunse pe masa primarului sunt din august, octombrie şi noiembrie 2007, acesta este cu atât mai supărat. „Nimeni nu s-a gândit atunci că va veni o vreme în care aceste lucruri vor ajunge la autoritatea locală. Au fost vreo 12 asemenea solicitări. Noi ne ducem în instanţă cu societatea de asigurări şi trebuie să facem expertiză prin care să dovedim contrariul, un expert care să dovedească că nu a putut să aibă acele avarii de la acea groapă", a precizat Aurel Simionescu.

Instanţa va decide

Peste 50 de dosare de la asiguratori au ajuns pe masa Primăriei, multe dintre acestea vor fi însă rezolvate în instanţă. „Nu putem să plătim din banii contribuabililor neatenţia unora. Au intrat cu maşina pe strada Comunarzi când acolo se lucra şi au avut diverse avarii, iar acum noi ar trebui să plătim daune pentru acele probleme", a concluzionat primarul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite