Poliţiştii brăileni i-au prins pe autorii tâlhăriei de la Colţea, cu ajutorul SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisar-şef Marcel Drăgan ne-a explicat cum a reuşit prinderea celor trei tâlhari
Comisar-şef Marcel Drăgan ne-a explicat cum a reuşit prinderea celor trei tâlhari

După ce timp de trei zile şi trei nopţi nu au oprit investigaţiile, poliţiştii de la Serviciu Investigaţii Criminale au reuşi prinderea unor tâlhari deosebit de periculoşi. Pentru capturarea infractorilor poliţiştii au beneficiat şi sprijin tehnic din partea Serviciului Român de Informaţii din Brăila.

Auzind că Ene Ştefan de 72 de ani, pensionar din satul Colţea, comuna Roşiori, are bani, doi romi din Dudeşti au pus la cale o tâlhărie.

Marin Batâr de 45 de ani recidivist condamnat pentru tâlhării şi furturi l-a convins pe nepotul său, Auraş Parnică de 19 ani că se pot îmbogăţi de pe urma bătrânului.

Marin Batâr escortat de politisti

Bătrânul obişnuia ca în fiecare lună după ce lua pensia, de la bancomat să treacă pe la magazinul alimentar de unde mai lua ce avea nevoie şi pe la crâşma din sat. Aici între două păhărele, bătrânul s-a lăudat că din banii pe care-i are vrea să foreze o fântână de adâncime în curtea proprie.

Auraş Parnică va face cunoştinţă cu puşcăria

„Din păcate vorbele sale au ajuns la urechile cui nu trebuia", ne-a declarat comisarul şef Marcel Drăgan, şeful Serviciului Investigaţii Criminale.

"Cei doi, profitând de faptul că bătrânul locuia afară din sat la 300 de metri de cea mai apropiată gosăpodărie, l-au atacat în noaptea de 28 spre 29 octombrie.

"În jurul orei 23.00 cei doi au ajuns la casa bătrânului. Au luat o ţeavă metalică de 1,2 metri din curtea bătrânului cu care au spart geamul de la uşă ca să intre în casă. Bătrânul i-a auzit şi a încercat să se opună. Cei doi l-au bătut cu sălbăticie lovindu-l cu ranga în cap. I-au luat bastonul şi i-au aplicat mai multe lovituri rupând obiectul în trei bucăţi. După ce l-au lăsat în nesimţire au cotrobăit prin toată casa de unde au sustras 1400 de lei şi mai multe bunuri personale", ne-a declarat comisarul şef Marcel Drăgan

Casa lui Ene Ştefan din marginea satului

Pe 29 octombrie la ora 11 a fost găsit de un nepot care a dat alarma la Postul de Poliţie din comuna Roşiori. Între timp, bătrânul a fost transportat şi internat în Spitalul Judeţean Brăila pentru îngrijiri medicale.

"Nu mi-am putut închipui că mai scapă cu viaţă" ne-a declarat comisarul şef.

În cursul nopţii de dumincă spre luni poliţiştii au finalizat cercetările şi i-au identificat pe cei doi suspecţi care au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Judecătoriei Însurăţei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite